Salangen-Nyheter

Tilbake i år igjen:

Elvelund hver sommer

Harald Sareussen og kona fra Harstad trives på Elvelund Camping. FOTO: VEMUND MATHIESEN

ELVELUND: Harald Sareussen fra Harstad satt i går opp campingteltet på Elvelund Camping. Dette har harstadværingen gjort hver sommer siden starten av 70-tallet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

En av Elvelund Campings veteraner, Harald Sareussen, er tilbake på campingen. Sommeren i år skal, som alle andre sommere, gå med til fiske og å nyte livet.

Trives

Harald Sareussen trives godt på Elvelund Camping, og det er sommerens høydepunkt å dra til campingplassen innerst i Sagfjorden. Det som har trukket han til Elvelund hvert år i rundt 40 år, er fisket i Salangselva, og naturen i Salangen. I år har han tenkt til å bli lenge i Salangen: -Jeg skal nok iallefall bli ut juli måned, også kommer jeg nok tilbake noen helger utover høsten, sier Sareussen.

Skal fiske

I år er planene om fisking allerede lagt. Tidligere år har han også fisket, og for noen år tilbake tok han en sjøørret på 6 kilo i flomstor elv. Selv om han er storfisker, har han ikke lagt noen store planer fram mot Millionfisken: - Nei, jeg blir nok for det meste tilskuer. Til slutt legger han allikevel til at han har ei gummijolle han kan ta i bruk om fristelsen skulle bli for stor.

Gikt ingen stopper

Leddgikt har plaget Harald Sareussen i noen år nå. Men dette har aldri satt en stopper for hans Elvelunds- besøk. For eksempel var han her for 2 år siden, og da var det så ille at han nesten ikke klarte å fiske i det hele tatt. I år har han fått nye medisiner, og gleder seg til en sommer hvor han kan ta det helt med ro og nyte sommervarmen og gleden.