Salangen-Nyheter

Oddgeir Sagerup legger om bedriften:

En annerledes åtejakt

En rev ble foreviget på bilde av viltkamera som Oddgeir Sagerup hadde satt i en av sine fotohytter. Disse hyttene vil etterhvert være mulig å leie for fotografer som ønsker flotte nærbilder av ville dyr. FOTO: VILTKAMERA/PRIVAT.

En rev ble foreviget på bilde av viltkamera som Oddgeir Sagerup hadde satt i en av sine fotohytter. Disse hyttene vil etterhvert være mulig å leie for fotografer som ønsker flotte nærbilder av ville dyr. FOTO: VILTKAMERA/PRIVAT.

SJØVEGAN/LONGYEARBYEN: I omlag to år har Oddeir Sagerup drevet See & Explore som har tilbyd flotte dyr- og naturopplevelser til turister.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Siden jula 2015 har Oddgeir Sagerup drevet med forskjellige guide-turer for turister som ønsker å oppleve Nord-Norsk villmarksliv fra sin beste side. I år bestemte Sagerup seg for å frasi seg guide-tilbudet og heller satse på fotohytter. Fotohyttene er laget av enveisglass som er ment til dette fotmålet, og vil være strategisk plassert  for fotografering, samtidig som det vil legges ut åte for å tiltrekke dyr. - Til nå har jeg satt opp to slike hytter i distriktet, og begynte å legge ut åte der i fjor vinter, og satt opp et viltkamera for å teste. I løpet av vintermånedene hvor vi forte hadde vi jevnlig besøk av både rev og ravn, og sporadiske besøk av både havørn og kongeørn, forteller Sagerup til nettavisen.

Slik ser fotohyttene ut. Legg merke til enveisglasset rundt kameramoffene. Målene på hytta er 240x240x200cm. Taket er skrått, og 160cm på det laveste. Disse hyttene er bygget i moduler, og vil stå omalg 10 meter unna åta. FOTO: PRIVAT.

Nært på ville dyr

Det er ikke bare å slenge ut en kjøttbit å forvente at dyrene kommer. Oddgeir forteller at det tar tid å gjøre åtestedet attraktivt for dyrelivet, noe som krever en god porsjon tålmodighet. I tillegg benytter de kun fallvilt som åte, altså dyr som finnes naturlig i vår fauna, som for eksempel elg. Målet er da at fototurister skal kunne leie hytta for en gylden mulighet til å få noen spektakulære nærbilder av det arktiske dyrelivet. - Det er en egen gren innen turisme som heter wildlife-photography, (fotografering av ville dyr) og som da er målgruppen for dette tilbudet. Planen er da å legge til rette for et godt samarbeid med tur- og turistoperatørene. Nord-Norge er allerede et eksotisk reisemål, så dette er et marked jeg har stor tro på, sier Sagerup.

Slik ser det ut fra inne i hytta. FOTO: PRIVAT.

Målet er fem hytterpå fem år

Målet til Sagerup er å ha hele fem slike fotohytter plassert rundt i Indre Sør-Troms i løpet av en femårsperiode. Ettersom familien Sagerup for tiden er bosatt i Longyearbyen vil nok dette føre til noen logistikkutfordringer, men Oddgeir ser ikke mørkt på det. - Disse fotohusene er noe jeg ønsker å fortsette med. Bygge opp og vedlikeholde disse, og å leie dem ut. Om ikke lenge reiser jeg ned til Salangen igjen for å fore litt ved det ene skjulet, avslutter Sagerup motivert.

Annonse