Salangen-Nyheter

Skryter av Nils Gaup's nye storfilm

- En ære og få være med

Rune Temte (t.v) og Anderz Eide (t.h) er begge skuespillere i Nils Gaups kommende storfilm

I filmen "Sulis" er historien om kampen mot undertrykkelsen i gruvebyen Sulitjelma på begynnelsen av 1900-tallet. Konrad og de hardt prøvede arbeiderne står sammen i opprøret mot gruveselskapet og den hensynsløse Wennstrøm.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sulis tar for seg faktiske hendelser ved det det som var Norges nest største arbeidsplass, hvor gruveselskapet hadde all makt og der arbeiderne slet under umenneskelige forhold i de farlige og mørke gruvene. Dette var Nordens Ville Vesten, der den sterkestes rett gjaldt hvis en skulle overleve. 104 mennesker mistet livet gjennom 104 år med gruvedrift.

Innspilling i Filmcamp

I disse dager spilles det inn scener til filmen i Målselv og i Filmcamp. Regissør Nils Gaup har fått med seg flere kjente skuespillere i scenene på filmen, blant annet Stig Henrik Hoff. Også Rune Temte kjente fra Netflix- serien "The Last Kingdom" spiller i "Sullis". Det samme gjør også Anderz Eide kjent fra seriene "Lykkeland" og "Maskineriet".

Nettavisen fikk møte de to skuespillerne i Nordkjosbotn i en pause fra innspillingen.

- Det er en veldig bra film!. Det er stort og få lov til å være med i en film som Nils Gaup regisserer, sier Rune Temte. Han spiller sprengebas Rasmus som er med i Hanken-gjengen i en av gruvene.

Det samme mener Anderz Eide.

- Det er et veldig bra manus, også det å spille i Nord Norge med denne naturen rundt oss, er jo helt fantastisk, sier Eide med et stort smil.

Storfilmen "Sullis" skal ha premiere i 2023.