Salangen-Nyheter

Sommermarked i Skibotn:

- En gammel tradisjon

Sommermarked i Skibotn er en gammel tradisjon som er like aktuell og populær i dag. FOTO: SANDER KARLSEN.

Sommermarked i Skibotn er en gammel tradisjon som er like aktuell og populær i dag. FOTO: SANDER KARLSEN.

SKIBOTN: I helga var Skibotn-marked i Storfjord kommune. Markedet er en gammel tradisjon som enda den dag i dag er godt ivaretatt med utstillere fra både Norge, Sverige og Finland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Sommermarkedet i Skibotn som ble arrangert i helga - En gammel tradisjoner en gammel tradisjon, hit kommer folk fra Norge, Sverige og Finnland for å selge sine varer.  For det meste selges det husflid og hjemmeproduserte produkter, i tillegg til fiske- og sportsartikler. - Vi har mye forskjelllig og variert utvalg på vårt marked, i tillegg har vi tivoliet som er veldig populært, forteller markedssjef Herleif Nicolaisen til nettavisen.

Jan Erik Grape stiller med egne bøker som omhandler lokal historie basert på sin egen samling av gamle fotografier. FOTO: SANDER KARLSEN.

Bøker med lokalhistorie

En av utstillerne ved sommermarkedet i Skibotn er Jan Erik Grape som er lokal og skriver og selger sine egne bøker som omhandler lokalhistorier, og spesielt gamle bilder fra området som forteller eller illustrer fortiden i Skibotn. - Det hele begynte med at jeg hadde en ganske stor privat samling av gamle fotografier som jeg i tillegg hadde funnet mye av historien bak dem, dette fikkjeg tilbakemelding på at jeg burde vise frem så jeg satte i gang med å lage disse bildebøkene hvor jeg har skrevet ned mye av historien rundt dem, bøkene selges til daglig i butikken i Skibotn og på en bokhandel i Tromsø, det er også mulig å ta kontakt med meg personlig for å bestille bøkene, forteller Grape til nettavisen.

Annonse