Salangen-Nyheter

Fortellinger fra de siste 400 år:

- En mangfoldig oppgave

Sagnhefte vil inneholde flere fortellinger om huldra.

HAMNVIK: 10. klassen ved Ibestad skole har samlet sagn og fortellinger fra de siste 400 år. - Vi har jobbet livet av oss, ler lærer Tove Aas. Sagnheftet kan bestilles.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Gjennom norsk og matematikk timene har elevene i 10.klassen ved Ibestad skole tatt på seg et mangfoldig prosjekt om å samle fortellinger fra de siste 400 år i et sagnhefte. Norsk og mattelærer Tove Aas sier at elevene har vært dyktige og engasjert på å gjennomføre prosjektet. - De har leitet i nasjonal biblioteket, gjort intervjuer og sett gjennom ulike lesestoffer. Det blir en samling av lokal historier og noen av fortellingene har aldri vært nedskrevet før, informerer Tove Aas til nettavisen.

Elevene i 10. klassen ved Ibestad skole har gått gjennom flere historier gjennom de siste 400 år. FOTO: PRIVAT

Rundt 40 fortellinger

Aas kan røpe at det vil være rundt 40 fortellinger i hefte, og noen disse tar for seg huldra, slåsskamper mellom troll, kjærlighet, og en historie omhandler en ung jente som ble dømt på 70-tallet. I alt er det 14 elever i klassen som har jobbet hardt for å fullføre oppgaven som strekker seg både i norsk og mattematikktimen. - Elevene har måtte regne utgifter og inntekter for prosjektet for at det skal kunne gå opp, sier Aas stolt over elevene. Hun legger til avslutningsvis at sagnheftet vil være en ypperlig julegave.

Sagnheftet kan bestilles ved å kontakte Tove Aas på 415 63 189. Pris: 250 kroner.