Salangen-Nyheter

Astafjord Havbruksregion på Aqua Nor:

- En omfattende messe

Det er kommunene Skånland, Ibestad, Gratangen, Lavangen og Salangen med sine havbruksaktører som utgjør Astafjord Havbruksregion. Her sammen med Arne Hjeltnes og Einar Hallstensen. FOTO: SPIRE.

TRONDHEIM/SJØVEGAN: Ordførere og representanter fra havbruksnæringen i Astafjord Havbruksregion er for tiden i Trondheim, hvor de har egen stand på Aqua Nor, som er verdens største messe innen akvakulturnæring.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Siden tirsdag 15. august har verdenseliten innen akvakulturnæringen vært samlet på Trondheim Spektrum for å delta på Aqua Nor, som er verdens største akvakultur-messe. I alt er det omlag 600 utstillere som primært består av næringslivsaktører, representanter, eksperter innen havbruk og ingeniører som viser frem banebrytende teknologi innen havbruks- og akvakulturnærignen. Blant dem er også Astafjord Havbruksregion med egen stand, hvor både næringslivsrepresentanter og ordførerne i fra de fem kommunene er med for å markedsføre sin region og sine produkter.

Med superkokker på laget

Det er av prioritering for næringslivsaktørene så vel som for politikerne å være med å fremme sin næring, og ordfører i Gratangen kommune, Eva Helene Ottesen forteller at Aqua Nor er en svært viktig og omfattende messe, samtidig som det er en arena for nettverksbygging. - Det er første gang jeg er med på denne messa, og jeg er imponert over alt som foregår her. Jeg, sammen med mine fire ordførerkollegaer går litt på skift om å representere våre kommuner. I tillegg har vi med noen superkokker fra Svolvær som tilbyr smaksprøver. De tilbereder laks på forskjellige måter, og det smaker helt fantastsk, forteller ordfører Eva Helene Ottesen.

Arne Hjeltnes og kokken Einar Hallstensen tilbereder smaksprøver av Norsk oppdrettslaks. FOTO: SPIRE.

Planlegger Kina konferanse

Det er stort fokus på utvikling og nettverksbygging blant de partere og aktører som utgjør Astafjord Havbruksregion. De prøver nå å få til et samarbeid med Kina, og jobber nå frem mot en konferanse med kinesiske representanter som skal finne sted i februar/mars i 2018. - Vi er enda i startfasen og driver fortiden med å planlegge denne konferansen. Et mulig samarbeid mellom vår region og en region i Kina kan bli veldig viktig for vår region. I første omgang vil det være naturlig å ha fokuset primært rettet mot sjømat og reiseliv, sier Ottesen i intervju med nettavisen.

Kan bli rekordår for Aqua Nor 

Aqua Nor er en messe som trekker både nasjonale og internasjonale personligheter, og standen til Astafjord Havbruksregion har blant annet hatt besøk av Arne Hjeltnes. For øvrig ser årets Aqua Nor messen ved Trondheim Spektrum ut til å gå i mot et rekordår. Prosjektleder for Aqua Nor, Kari Steinsbø opplyser ovenfor nettavisen at de så langt i år er oppe i totalt 21 000 besøkende i fra hele 67 nasjoner. Aqua Nor ble for første gang arrangert i 1979 og har siden da vokst til å bli verdens største messe med fokus på akvakulturnæringen.

Aqua Nor går mot et rekordår med totalt 21 000 besøkende så langt fra hele 67 nasjoner. FOTO: SPIRE.