Salangen-Nyheter

HiOA har kjøpt 80% av Studiesenteret:

- En sterk medeier

Studiesentret har nå fått en sterk medeier og samarbeidspartner. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

SJØVEGAN: Høgskolen Oslo og Akershus har kjøpt opp 80 prosent av aksjene til Studiesentret. Dette medfører at Studiesentret nå har en sterk samarbeidspartner til å være med å utvikle deres visjon.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er 17 år siden Studiesentret ble opprettet, og i løpet av den tiden har de vært i stadig utvikling, tross å ha jobbet ganske selvstendig. Nå har Høgskolen i Oslo og Akershus kjøpt 80 prosent av aksjene til Studiesentret, etter en lengre dialog mellom partene. - Vi har jobbet oss frem til en forhandling som har resultert i et avtaleverk hvor Høgskolen i Oslo og Akershus kommer inn som en aktiv medeier og ikke bare vil bistå med aksjekapital til selskapet, men kanskje viktigst av alt å bidra med ressurser til å utvikle vår visjon videre, forteller daglig leder ved Studiesentret, Lars Utstøl.

Lars og Torkel er tydelig fornøyd med å endelig ha fått avtalen i boks. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Ønsker å utvikle sin visjon

Studiesentret har som formål å kunne distribuere høyere utdanning til sine studenter der de er, og årlig har de over 1500 studenter. Med deres nye samarbeidspartner og medeier vil Studiesenteret være bedre rustet til å utvide sin portefølje, noe som vil medføre flere studenter. - Vi er nødt til å ha kompetanse, så vel som andre typer ressurser for å kunne videreutvikle dette. Derfor har vi opprettet denne dialogen med Høyskolen Oslo og Akershus, som er en av de desidert beste høyskolene vi har i Norden, og har det aller meste av det vi håper å få distribuert gjennom Studiesentret. Nå som det er på plass, og vi får de inn som en aktiv medeier av Studiesentret så kan vi legge til rette for dette, forteller styreleder ved Studiesentret, Torkel Rørstrand til nettavisen.