Salangen-Nyheter

Offisiell åpning i dag:

- En svær barnehage!

Christer Johnsgård som er programleder i NRK besøkte barnehagen på åpningsdagen. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

SJØVEGAN: I dag var det mange engasjerte foreldre, barn, ansatte og gjester som var med og åpne den nye barnehagen i Salangen. Fem distriktsbarnehager er nå slått sammen til en.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

- Jeg trenger mye hjelp til å åpne barnehagen. Har vi en brølegruppe, spørr kommunalsjef Johnny Sagrup, utover salen og får et stort "JA!" som respons. I dag ble Salangens store nye barnehage offisielt åpnet av ordføreren Sigrun W. Prestbakmo, og med på laget var programlederen, Christer Johnsgård, ifra barnetv-programmet Kråkeklubben. Hele seremonien startet med sang og pianospill ifra både voksne og barn, blant disse var det Lucas på 5 år, som sang "Har du fyr".

LUCAS (5) synger "Har du fyr".   FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Gratulere med ny barnehage

- Kjære alle flotte unger, foreldre og ansatte. Tusen takk for denne nye barnehagen. Alle har stått på siden første dag for å fullføre dette prosjektet, og vi er kjempefornøyde. Vi har jobbet hardt med de rammene vi hadde og vi har vært veldig løsningsorientert. Denne barnehagen vil gi oss flere muligheter videre, gratulere med dagen, talte enhetsleder, Liz Karina Heggelund. Den største overraskelsen for ungene var at programlederen, Christer, ifra Kråkegruppen på NRK kom til åpningen. Dette visste ikke ungene på forhånd og ble positivt overrasket.

Programleder, Christer Johnsgård fra Kråkegruppen på NRK sto for åpninga i lag med ordfører Sigrun W. Prestbakmo.  FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Stor overgang

Den gamle skolen på Vasshaug er ferdig renovert, og har blitt til en stor barnehage istedet for fem ulike distriktsbarnehager. Bygget er delt på seks avdelinger, hver avdeling er inndelt i årskull. Det er også et eget kjøkken med egen kjøkkenassistent som tilbereder mat på alle måter, samtidig som det er et samarbeid med Salangen bo- og eldresenter som gir varmt måltid to ganger i uka. Barnehagen har 95 barn, 30 ansatte og overgangen er stor. - Det er en stor overgang, men det gir nye muligheter. Det blir billigere å drifte og vil dermed gi en bedre økonomi. Det har vært en lang prosess og vi har vært i tett dialog med foreldrene og ansatte. Nå har vi muligheten til å tilby flere aktiviteter for barna, og vi ligger så sentralt til idrettshallen, kommunen og skolen. I tillegg er det lettere legge opp til bussturer. Dette er mye barnehage for pengene, og er verdens beste barnehage, sier Heggelund og ler avslutningsvis til nettavisa.

ANNONSE
Annonse