Salangen-Nyheter

Forsøpler Mjøsundbrua etter fiske:

– En tragedie at det skjer

Ikke alle er like flink til å rydde etter seg når de har fisket på Mjøsundbrua. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

MJØSUNDET: Mjøsundbrua er et populært fiskested med god utsikt og gode avslapningsmuligheter ved Mjøsundet. Dessverre har besøkende vært svært dårlig på å rydde opp etter seg.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Senere mandag formiddag ble nettavisen kontaktet av en fortvilt tipser som oppdaget etter en kjøretur over Mjøsundbrua at det lå ekstreme mengder med søppelsekker, papir, sigarettpakker og ikke minst nylonstrenger fra fiskere. Oddgeir Eriksen synes det er tragisk at de som bruker stedet ikke kan rydde opp etter seg. – Jeg kommer bortover mot brua og ser elendigheten. Det er tragisk at folk skal oppføre seg som de gjør, sier Eriksen tafatt.

Beskiltning

Mye av søppelet som Eriksen beskriver er i utgangspunktet fornybar og generelt lettvint å ta med seg hjem når man er ferdig med sitt i området. – Det er lettvint å ta det med seg, og det er søppeldunker rett ved siden av. De som har vært der har bare sluppet alt rett ned der de sto, sier Eriksen, og kommenterer at selv barn er flinkere å rydde opp søppel. – Dette er ikke første gang folk søpler til området. Det er kanskje helt unødvendig, men kanskje det hadde hjulpet å sette opp skilt, sånn at folk blir oppmerksom på at søppel skal man ta med seg hjem, avslutter Eriksen med et hjertesukk.