Salangen-Nyheter

Startet grunnarbeidet på fredag:

Endelig blir det fibernett

Moderne fibernett gir rask internettforbindelse

SJØVEGAN: Etter litt forsinkelser har endelig fibernettutbyggingen startet for fullt i Salangen. Bjørn Løkse i Løkse Maskin A/S sier at alt går i rute, og at det ikke er lenge igjen til at salangsværinger kan nyte kjapp internetthastighet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Forrige fredag startet framføringen av hovedfiberen fra Bredbåndfylket AS ned til sentralen som bli bygd på Magisås. - Det er litt stolpearbeid igjen rundt omkring nede på Salangsverket, forteller Bjørn Løkse fra Løkse Maskin, som holder på med grunnarbeidet. Det skal leveres fiber opp til boligfeltet og inn til Salaks sitt anlegg, og helt nede på kaia. Nå er det er bare reising av noen stolper og litt små-graving så er vi ferdige der, forteller han og tror de vil være ferdige i løpet av uka.

Flere aktører

Det er Salangen kommune som er byggherre, og som skal drifte fibernettet i Salangen. Arbeidet med fibernettet er delt mellom Løkse Maskin som gjør bare grunnarbeidet, og SiteCom. Løkse Maskin har arbeidet med framføring av rør og oppsetting av stolper, mens firmaet SiteCom i Tromsø har jobbet med henging av kabel og skjøting, og den type arbeid inn til hus og bygninger. Løkse Maskin har lenge samarbeide med SiteCom, og dette er bare et av mange prosjekter de utfører for dem rundt omkring i Troms. - Fibernett er mangelvare i Salangen, og det er vel det eneste som man ikke har fått til her ennå, forteller Løkse og legger til at vi er på rett vei. - Det er bare å være tålmodig så vil det bli gravd ned fiber til alle om noen år skulle jeg tro. Vi har hatt en såkalt 'slow start' her i Salangen, men jeg regner med at de folkevalgte vil ha det på plass om ikke så lenge, forteller Bjørn Løkse.