Salangen-Nyheter

Rekreasjonsløypa vedtatt:

- Endelig er vi i mål

Leder av plan-teknisk utvalg i Bardu kommune, Ernst Hansen er glad for at kommunestyret vedtok utvalgets innstilling. FOTO: PRIVAT.

SETERMOEN: Under kommunestyremøte i Bardu på onsdag ble det vedtatt at det blir utvidet scooterløypenett med formål rekreasjon. Løypenettet vil gå til indre del av Leinavatnet.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Det har i mange år vært isfiskeløype oppe ved Altevatnet i Bardu, men ønsket om et rekreasjonstilbud har lenge vært til stede. I omlag 2 år har plan-teknisk utvalg ved Bardu kommune jobbet opp mot et utvidet løypenett tilegnet rekreasjon. Det nye løypenettet er tilknyttet isfiskeløypa som starter ved Slottmoen, og går hele veien til indre del av Leinavatnet, Lappbukta og Máissabukta.

Ønske har vært lenge

Løypa er åpen for alle som har betalt den årlige løypeavgiften på 200 kroner, som går til sikring og merking av løypenettet. - Dette er et fint tilbud til alle som ønsker å komme seg ut på isen og ut i naturen. Dette er et ønske som har vært i mange år som vi nå har fått til. Vi i plan-teknisk utvalg har gått videre til kommunestyret med vår innstilling til utvidet løypenett, og under kommunestyremøte tidligere denne uken ble det vedtatt med kun to stemmer i  mot, opplyser leder av plan-teknisk utvalg i Bardu kommune, Ernst Hansen.

Stor tillit til brukerne

Selv om løypenettet nå er utvidet er det fastsatt fartsgrense på 40 km/t fra Slottmoen inn til østsiden av Storbukta, og fra Ostu og innover Leina. Mellom østsiden av Storbukta og Ostu er fartsgrensen satt til 70 km/t om forholdene tillater det, altså at det er godt vær og føre. - Vi håper at vi kan stole på alle som benytter seg av løypenettet til å respektere og overholder disse fartsgrensene, forteller leder av plan-teknisk utvalg i Bardu kommune, Ernst Hansen til nettavisen.