Salangen-Nyheter

Salangen skal selv stå for streaming:

Enig i formannskapet

SJØVEGAN: Under møte i formannskapet i Salangen den 29/11 kom Høyre med forslag til at kommunen selv skal gå inn for streaming av kommunestyremøtene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I flere år har det vært oppe forslag fra Høyre om å leie inn Salangen-Nyheter Drift for streaming av kommunestyremøter i Salangen kommune, men har vært møtt av motstand grunnet høye kostnader. Under formannskapsmøtet i forrige uke kom Høyre med forslag til at kommunen selv legger opp i sitt budsjett til å kunne kjøre streaming av kommunestyremøtet selv. - Vi gjorde en justering til at vi skal kjøpe utstyret og selv stå for driften. Utstyret vil nok komme på et beløp rundt hundre tusen kroner, og vi ser for oss en driftskostnad på rundt tjue tusen kroner pr. år. Dette er en investering, men vil bli rimeligere over tid. Det første som må gjøres er å forhøre seg om tilbud fra de forskjellige leverandørene, vi har lagt opp for at vi skal få dette i løpet av 2018, og at dette skal være i full drift fra 2019, forteller nestleder i Salangen Høyre, Terje Bertheussen.

Ap er positivt

De andre partiene har og vært positiv til et streamingtilbud ettersom dette har vært gjort tidligere. Leder i Salangen Arbeiderparti, Sveinung Nyvoll er glad for at kommunen nå legger dette med i budsjettet og at kommunen igjen vil ha streaming av kommunestyremøtene. - Vi har jo hatt dette tidligere, og jeg er glad for at kommunen nå har lagt opp til å bruke litt penger på dette. Hvorfor det ikke har vært streaming de siste årene er jeg ikke sikker på, men slik jeg har forstått det er dette noe som har vært etterspurt. Det blir greit å få dette opp å gå igjen, avslutter Nyvoll i intervju med nettavisen.

Leder i Salangen Arbeiderparti, Sveinung Nyvoll.