Salangen-Nyheter

Skal snakke om ensomhet i kveldssending:

- Ensomhet er et tabu

SENDING: Fredag kveld skal Marco Nymark være med på SN Radios

SJØVEGAN/STAVANGER: Rapperen, politikeren og influenceren Marco Nymark fra Melbu i Vesterålen skal fredag kveld være med i SN Radios nattsending.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

I forkant har nettavisen snakket med rapperen om forskjellige tabuer i samfunnet.

Selv er han rullestolbruker og møter en del utfordringer i hverdagen knyttet til hans funksjonshemmelse.

Han bor per dags dato i Stavanger. Nymark mener ensomhet er enn av de store problemene i dagens samfunn.

- Ensomhet er et tabu. Jeg har flere tusen følgere på Facebook, men det er bare følgere og kontakter. De er ikke venner. Jeg har trolig bare tre-fire stykker som jeg kan kalle ekte venner. Selv om vi har mange folk som gir seg ut for å være venner med oss er det ikke alle som er det, sier han.

Nymark er i en ganske unik situasjon jobbmessig. Ikke bare er han politiker for Høyre, men han er også rapper.

- Rap er en kunst. Jeg er en som er opptatt av hvordan samfunnet fungerer. Jeg er en seriøs politiker og en rapper som holder på med gangster-rap, sier han.

I 2019 var Nymark bystyrekandidat for Høyre i Stavanger.

- Jeg var med i valgkampen og kjemper for de funksjonshemmedes rettigheter. Jeg er ikke ute etter å bli populær, men etter å få ut sakene, sier han.

I disse dager er Nymark aktuell med sin nye sang "Hvite dager".

- De beste tekstene kommer fra virkelig hendelser. Jeg har miste venner til rus, og sett flotte og fine venner blitt ødelagt av rus, festing og kriminalitet. Jeg har sett mange harde skjebner. Hvite dager handler om de som ønsker rusfrie og problemfrie dager. Ting kan gå galt om man ikke skjerper seg, forklarer Nymark på spørsmål om hva sangen handler om.

Nymark mener det er svært viktig å ha humor rundt sin egen situasjon.

- Jeg har ekstreme og kroniske smerter til tider som gjør at det er uutholdelig. Jeg prøver alltid å holde humøret oppe. Man kjemper en utrettelig kamp mot et samfunn som har en lang vei å gå når det kommer til inkludering for alle. Jeg blir rasende og kan ikke sitte her og se på at funksjonshemmede blir overkjørt. At vi som er syke skal blir behandlet som om vi er ingenting. Jeg pusher og pusher, og vil ha et samfunn der det er plass til alle, sier han.

Han gleder seg til kveldens sending på SN Radio, hvor han er en av de som skal intervjues.

- Jeg synes det er bra at SN Radio kontakter meg og vil sette søkelys på temaene jeg brenner for. Det blir artig å være med på sending og spesielt gøy hvis jeg kan få en endring i samfunnet på grunn av det, sier han.

ARTISTMØTE: Marco Nymark møtte Alan Walker i 2018. FOTO: PRIVAT