Salangen-Nyheter

Skapt masse engasjement:

– Er en «ja-kommune»

Folkehelsekoordinator i Salangen kommune, Jorun Utne fullfører sine siste arbeidsdager i juli. Nå mimrer hun litt tilbake på arbeidet som hun har gjort, og kommer med noen råd til neste folkehelsekoordinator. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: For nesten 2 år siden tiltredde Jorun Utne rollen som folkehelsekoordinator i Salangen kommune. Nå gjenstår de siste arbeidsdagene hennes i stillingen, men hun bemerker stor glede for tiden hun har tilbragt i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

For litt under 2 år siden fikk nettavisen gleden av å gjøre seg kjent med Jorun Utne som tiltredde rollen som folkehelsekoordinator, og etter en relativt kjapp innføring av tilbudene som kommune hadde, pluss alle planlagte prosjekter har hun vist en stort engasjement for abrbeidet med å holde salangsværingene i form, både fysisk og psykisk. – Jeg føler arbeidet som jeg har fått gjort i Salangen har vært morsomt, og jeg har fått jobbet med mye som skaper masse engasjement, som for eksempel 30-trimmen som slo veldig god ann følte jeg, sier Utne fornøyd.

Engasjerer

Utne forklarer hun også har styrt mye med arbeid rundt det å øke livskvaliteten for eldre i kommunen, og hun har oppfattet at Salangen er en «JA-kommune». – Spesielle dager, sånne som Verdensdag for Psykisk helse så jeg hele kommunen troppe sammen. Næringsliv, alle enheter og mange frivillige som stiller opp. Det er et driv i folk her, og har man en idé oppfatter jeg det som at det ikke skal være vanskelig å gjennomføre, kommenterer Utne.

Jorun Utne har vært svært aktiv som folkehelsekoordinator i Salangen. Nå venter nye utfordringer for den unge damen.

Fakkelen går videre

Jorun Utne har sine siste arbeidsdager ut denne måneden, og etter litt betenkning har hun noen innspill til neste folkehelsekoordinator og hva som kanskje bør settes i fokus. – Barn og unge er en veldig viktig gruppe som enda ikke har fått mye fokus enda med folkehelse. Bedre nærmiljø, fokus på psykisk helse for barn og unge, og kanskje noe interkommunalt samarbeid hadde vært bra å få til, sier hun retorisk. Utne er i alle fall strålende fornøyd med tiden hun har hatt i Salangen, og ønsker neste folkehelsekoordinator lykke til med å videreføre hennes arbeid.

Les også:

- Å engasjere til aktivitet

- 92 klarte 30-trimmen

- Vil øke livskvaliteten!