Salangen-Nyheter

Hadde vedlikeholdskurs:

- Er feil å la banen stå

For å få full utnyttelse av kunstgressbanen gjennom sesongen og stå i mange år som mulig, er det viktig at de vedlikeholdes kontinuerlig. FOTO: ALEKSANDER WALØR

IDRETTSHEIA: Onsdag denne uka var det vedlikeholdskurs i Astafjordhallen om viktigheten med å ta vare på kunstgressbaner. - Det er mange som trur at når de har fått kunstgressbane er det bare tut og kjør, men det er helt feil, poengterer Ronald Martinsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Sjøvegan Maskin og Transport AS reiser rundt omkring i Troms for å hjelpe klubber som ikke har det riktige utstyret med å vedlikeholde kunstgressbaner. Ronald Martinsen opplever at når folk har fått kunstgressbane er det ikke behov for vedlikehold. - Om du vil ødelegge en kunstgressbane med å ikke gjøre noe har du den i 6 år. Gjør du vedlikehold enten ukentlig, månedlig eller årlig bevarer du banen i en breddeklubb i femten år, sier Ronald Martinsens ved Sjøvegan Maskin og Transport. I dag får firmaet bestillinger fra Kåfjord i nord til Ballangen i sør. - Vi har investert nesten en million i utstyr for å ta slike oppdrag. Vi begynte i det små i fjor og i år har det økt, sier Martinsen og sier at det tuller på seg med flere jobber.

Sammen med Ronald Martinsen (t. h.) var anleggskonuslent i Norges Fotballforbund Geirfinn Kvalheim kursleder. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Vedlikeholdskurs

Onsdag kveld var det kurs inne i Astafjordhallen på Idrettsheia for å vise at det er spesielt viktig med vedlikehold i haller. - I hallen er det ekstra viktig å ha fokus på vedlikehold. Hallene blir ikke renset av regnværet, så søppelet som kommer inn blir inne. Egentlig så bør du ta en skikkelig dyprensing på en hall i hvert fall to ganger i året, sier Ronald til nettavisen. Under kurset fikk kursdeltakere prøvekjøre diverse maskiner som trengs for å vedlikeholde en kunstgressbane.

ANNONSE
Annonse