Salangen-Nyheter

Bedriftene sliter økonomisk:

- Er tiltakene gode nok?

SAVNER TILTAK: Eidar Tøllefsen mener det må komme tiltak for å redde bedrifter i økonomisk nød kjapt. FOTO: PRIVAT

HAMNVIK: Eidar Tøllefsen er en samfunnsengasjert politiker fra Ibestad og han savner konkrete tiltak fra NAV og myndighetene for å redde bedriftene som rammes av korona-situasjonen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det har i løpet av fredagen kommet en krisepakke fra statlig hold som i løpet av den nærmeste tiden er ment for å avhjelpe bedrifter lokalt og ellers i landet.

- Jeg har ikke rukket å sette meg inn i den nye krisepakken som kom i dag. Hva den innebærer har jeg ikke fått sett på ennå, sier Tøllefsen.

Han mener at NAV, uavhengig av den nye krisepakken, ikke er i stand til å håndtere situasjonen.

- Uavhengig av pakken er ikke NAV i stand til å håndtere og gi tilbakemelding til de berørte. Det er informasjon som ligger ute, men den er ikke i samsvar med det regjeringen har sagt tidligere. NAV er heller ikke i stand til å utføre tjenestene de skal så fort som det er behov for, mener han.

Han forteller at bedrifter i det ganske land, som skulle ha fått dekket sine utgifter fra de tre første dagene etter inntektstap, ikke har hørt noe fra det statlige.

- Bedriftene har ikke hørt fra NAV på to uker. De henviser til sosialkontoret, sier han.

Han mener det er mye prat, men få konkrete handlinger.

- Det er mange bedrifter som sliter. De finnes dem som sitter på en enmannsbedrift og mister inntekter over natta. Det skjer ikke noe i andre enden. Det er bare prat og ingen handling. Det skaper ikke ro, men mer frustrasjon, sier han.

I den nye krisepakken kommer det fram at det vil deles ut mellom ti og 20 millioner kroner i måneden til bedrifter over hele landet for å dekke utgiftene til bedriftene.

- Det vil variere tilfelle til tilfelle. Noen har nok problemer allerede, men noen har buffere. Det er en psykisk belastning der. For mange er det ikke noe arbeid å gå til. Bedrifter har faste utgifter uansett om det kommer penger inn eller ikke. Det er mye som er krevende for bedriftene, avslutter han.

ANNONSE
Annonse