Salangen-Nyheter

Lager hytte av gammelt tømmerhus:

- Et artig prosjekt

Under kjøkkendelen var det vanlig røystverk, så det blir Sjøseth å bygge nytt. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

GARSNES: Tidligere lafter Nils-Arne Sjøseth kjøpte et gammel tømmerhus som tidligere har stått i St.Hansveien på Sjøvegan. Dette huset har Nils-Arne planer om å bruke som hytte.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Det gamle tømmerhuset sto før i tiden plassert ved St. Hansveien i Sjøvegan, frem til det ble revet og lagt på en låve til lagring i mange år før tidligere lafter Nils-Arne Sjøseth fikk vite at den var for salg. Da bestemte han seg for å kjøpe dette for å sette opp som hytte. - Jeg vet faktisk ikke hvor gammelt dette byggverket er, men slik var jo nesten alle hus før i tiden. Det er en god å solid tømmerkasse, forteller Sjøseth til nettavisen.

Dette var eneste arbeidstegningen som fulgte med når han kjøpte tømmerhuset. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Blir gammeldags hytte

I dag står det gamle tømmerhuset reist utenfor huset til Nils-Arne Sjøseth på Sjøseth, men der blir det ikke stående lenge. - Som du ser så har jeg satt opp stillaset fordi jeg skal snart ta det ned igjen. Jeg satt den opp her først og fremst for å prøve. Planen er å sette den opp på eiendommen min oppe i lia. Det vil være litt gammeldags stil på hytta, og den blir uten vann og strøm til fordel for vedovn og gammeldags oljelamper, avslutter Nils-Arne.

Kjøkkendelen står nå åpen uten vegger, her skal Nils-Arne bygge nytt. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.