Salangen-Nyheter

I tradisjon tro:

Et fakkeltog for alle

Per Gustav Nilsen (innerfelt) ser fram til det tradisjonelle fakkeltoget i Salangen kommune. ARKIVFOTO: PER ASBJØRN GUNDERSEN/ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I år som i tidligere år, er det fakkeltog på nyttårsaften før det tradisjonelle fyrverkerishowet. Prostiprest Per Gustav Nilsen ønsker alle velkommen til å delta.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Prostiprest Per Gustav Nilsen ser frem til fakkeltoget på nyttårsaften etter gudstjenesten i Salangen kirke. - Fakkeltoget er en tradisjon vi har før det flotte fyrverkeriet i Sjøvegan sentrum, forteller Nilsen. Han oppfordrer folk til å møte opp tidlig til gudstjenesten, som for øvrig begynner 18:30, dette fordi det vil bli servert gløgg. Etter gudstjenesten vil det bli delt ut fakler utenfor kirka før fakkeltoget starter. - Toget vil være ferdig i god tid før fyrverkeriet starter slik at alle skal ha mulighet til å forberede seg til fyrverkerishowet som starter klokken 20:00, sier Nilsen.

Et tog for alle

Alle er velkommen til å delta i fakkeltoget som går fra Salangen kirke etter gudstjenesten på nyttårsaften. - I tradisjonens tro blir fakkeltoget å gå fra kirka, og det er et arrangement for alle, gamle som ung, forteller prostiprest Nilsen i intervju til nettavisa. Fakkeltoget på Sjøvegan er en 30 år gammel tradisjon hvor fakkeltog fra de nærliggende grendene går før fyrverkeri-showet starter.