Salangen-Nyheter

Dagstur til øyrikene i Harstad:

– Et helt nytt samfunn

Med Hans Hammer og Odd Iversen som guider, fikk LHL Salangen og SAFA en spennende og interessant dagstur med Furuly Turbuss til Øyriket Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy i Harstad. – Utrolig for lokalsamfunnet, sier Agnes Amundsen. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Med Hans Hammer og Odd Iversen som guider, fikk LHL Salangen og SAFA en spennende og interessant dagstur med Furuly Turbuss til øyriket Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy i Harstad. – Utrolig for lokalsamfunnet, sier Agnes Amundsen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Den første av de åtte turene til Øyriket i Harstad, Grytøy, Sandsøy og Bjarkøy ble nylig gjennomført med den første gruppen som besto av medlemmer fra LHL Salangen og Salangen Frivilligsentral. Hans Hammer er oppvokst på Sandsøy, mens Odd Iversen ved Bjarkøya. Hans Hammer er styreleder ved Furuly Turbuss AS, og prøver å arrangere slike turer på sommeren. – Med nye bruer og tunnel har det åpnet seg et nytt samfunn ved øyriket. Denne gangen var Odd Iversen med på turen, men de syv neste skal jeg være alene som guide, forklarer Hammer til nettavisen.

Kjempefornøyd

Med hele 48 deltakere med på turen var det ikke mange ledige plasser på bussen som gjensto, og det skortet ikke på godt humør da reisen startet. Anne Aglen Løkse ved SAFA forteller de tok seg god tid og satt stor pris på de lokalkjente guidene som ble med. – Det er en helt annen vei å reise mellom øyene nå. Vi stoppet ved brygga på Sandsøy  og spiste god karbonadesmørbrød, også ble det middag på tur hjem ved Bjerkvik Hotel, forteller Løkse.

Idéel tur

Leder i Pensjonistforeningen i Salangen, Agnes Amundsen var også med på turen, og bemerker en stor glede over at denne turen ble arrangert. – Det er utrolig for lokalsamfunnet. Ikke bare kan alle delta, men dagsturer er idéel for de som ikke kan eller vil reise langt over lengre tid, sier Agnes fornøyd, og påpeker at det trivillige sosiale felleskapet er et stort pluss. – Jeg er strålende fornøyd med turen, og vil gjerne se til en ny tiol neste år, forklarer Agnes med et smil.