Salangen-Nyheter

Markerer kinostart i Salangen:

Et kongelig nei på kino

Kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo ønsker alle filmglade mennesker velkommen til høstens filmsesong.

SJØVEGAN: Salangen Kino fyres opp igjen med nye premièrer og filmopplevelser for barn og voksne i høst. - Vi har hatt service på lydanlegget i sommer, så nå er den bedre enn noen gang, sier kultursjef Kurt Jan Kvernmo.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Fra forhistoriske dyr fra Blue Sky Studios sin nyeste film «Istid 5», til en gammel omdefinert klassiker fra 1996 «Independence Day» er blant de første filmene som blir å vises på Salangen Kinos høståpning. Kultursjef i Salangen, Kurt Jan Kvernmo forteller til nettavisen at det har gått veldig godt med kinoen forrige sesong. - Etter at vi fikk ny amfi, har besøket tatt seg opp, og høsten 2015 til våren 2016 har det gått veldig bra, så vi håper det fortsetter sånn, sier Kvernmo stolt til nettavisen.

Service på lyden

Kvernmo forteller nettavisen at sommerferien ikke bare har gått til å slikke sol og ta det med ro. - Vi har på første gang på 4 år hatt lydanlegget på service. Det har blitt gjort justeringer på lyden som skal gjøre filmopplevelsen enda bedre, sier Kvernmo. Han kan også legge til at digitaliseringen av kinoen har gjort det mye mer effektivt å skaffe premièrefilmer til lerettet i Salangen, så nå trenger ikke filmentustiaster å vente i flere måneder før de kan nyte dem hjemme i Salangen.

«Kongens Nei

»

Kvernmo kan friste med mange premierer, men spesielt en skiller seg ut. - Det er mange brae filmer som kommer på kinolerettet til høsten, sier Kvernmo til nettavisen. Blant disse filmene har Kvernmo kommet med en personlig anbefalning, nemlig den nye norske filmen «Kongens Nei» som omhandler de tre dramatiske døgnene i april 1940, da den norske kongen får ultimatumet av den tyske krigsmakten. - Vi har sikret oss filmen, og skal spilles av i kinoen her i Salangen fire dager etter norgespremièren, den ser jeg virkelig fram til å kunne se, forteller Kvernmo. «Kongens Nei» blir å vises siste helga i september, og til da anbefaler Kvernmo om å titte på filmplanene til Salangen Kino.