Salangen-Nyheter

Kvernmo med nytt naturprodukt:

- Et krydder med havsmak

Sjaman Ronald Kvernmo forteller at tanken bak hans nye produkt er å utnytte seg av de ressursene man har i naturen rundt seg.

LAVANGEN: Sjaman Ronald Kvernmo er stadig på utkikk etter nye måter å benytte seg av naturen rundt seg på. Nå har han vært i fjæra og plukket blæretang som han har tørket.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I gamle dager høstet man av det og kokte det til dyrene, og sjøfolk mente man kunne kurere sjøsyke ved å tygge det. Blæretang er henholdsvis en lite utnyttet ressurs i nyere tid, men dette betyr ikke dermed at den ikke har bruksområder. Sjaman Ronald Kvernmo forteller at blæretang kan på samme måte som bær og sopp benyttes som et organisk produkt, og kan brukes i for eksempel matlang. - Den sjamanistiske tankegangen bak at jeg har begynt å selge tørket tang, er at av de planter og dyr vi har rundt oss kan vi gjøre god nytte av. Det er veldig mye vitaminer og mineraler i blæretang, forteller sjamanen til nettavisen.

Kvernmo anbefaler: Ovnsbakt laks med tørket blæretang. FOTO: PRIVAT.

Tang på laks

Det er ikke lenge siden Kvernmo første gang var ute å plukket tang som han så tok med seg hjem for å tørke. - Dette måtte jeg jo selv prøve først, så jeg strødde dette på laks som jeg så pakket i folie og stekte i stekeovnen. Resultatet ble et kjempegodt måltid, tangen fremhever havsmaken, og jeg kan dermed si at tørket tang fungerer utmerket som krydder. I tillegg kan det også brukes i fiskesupper, med annen sjømat, eller man kan koke te av det, opplyser Ronald Kvernmo. Tangen er plukket fra skjær hvor havet er åpent og havet er renest.

ANNONSE
Annonse