ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

Kulturskolen har mye å tilby:

- Et sted å lære

Kulturskolerektor i Salangen, Bjarne Dahlberg trakterer flere instrumenter, i tillegg har han selv laget dette strengeinstrumentet som heter mandolaika. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

SJØVEGAN: Kulturskolerektor Bjarne Dahlberg tok vår journalist med på en omvisning inne på kulturskolen og fortalte om hva de har å tilby sine elever som har tenkt å søke seg inn på kulturskolen til høsten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Kulturskolen i Salangen har mye flott å tilby sine elever, og et arsenal av instrumenter og utstyr som skulle passe en hver sine preferanser. Kulturskolerektor Bjarne Dahlberg forteller at det er ikke overraskende nok gitar og piano som er de mest populære. - I år håper vi også på å få til et band, da trenger vi jo både trommer, gitar, piano og bass. Vi har dessverre ikke noen sangpedagog, og jeg har ikke lykkes så lang i å finne noen, men håper vi kanskje skal klare å få til noe i løpet av høsten, forteller kulturskolerektoren.

Det er en rik opplevelse å være med på kulturskolen, og om du bruker ett eller to semester så vil du ha mye verdifullt å ta med deg videre i livet, oppfordrer kulturskolerektoren.​FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Godt rustet med utstyr

Inne på musikkrommet til kulturskolen finner man et flott studio med en rekke instrumenter, i tillegg til gode instruktører som har lang fartstid med sine respektive instrumenter. - Vi har et fluss med instrumenter, flere gitarer, tre trommesett, to el-pianoer, et flygel, noen synthesizere så vi har alltid vært godt rustet på den måten, i tillegg har vi en veldig populær og dyktig pianolærer, skryter Bjarne.

Inne i musikkbingen er alt ferdig rigget for å kunne øve. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Tilbyr også lydteknikk

I tillegg til å lære å spille instrumenter, har også Bjarne pleid å holde kurs i lydteknikk, noe som han er meget dreven på. - Det er først til mølla for alle som vil være med på kulturskolen, søknadsfristen er 20. juni og det er de som søker først som får plass, oppfordrer kulturskolerektoren. På søknadsskjema på nett krysser man av for hvilket instrument man ønsker å lære, der er det også en boks som er merket "Annet", her kan man notere andre instrumenter man ønsker å lære, og om det kommer nok så kan vi opprette en slik linje.

Noen av instrumentene kulturskolen har å tilby sine elver. - Bassgitar inngår i gitaropplæringen, understreker Bjarne Dahlberg. FOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN.

Søknadsfristen er 20. juni, og søknadskjema finnes digitalt her:

 SØKNADSKJEMA.