Salangen-Nyheter

Simon gjorde det bra i Bærum:

Et stort friidrettstalent

Simon tok bronse i slegge i helga, i tillegg til 2 gull og 1 sølv. ARKIVFOTO: INGER-ANDREA ØSTBY

SJØVEGAN/BÆRUM: I helga deltok Simon Løvhaug fra Salangen på Tyrvinglekene i Bærum, Norges største friidrettsarrangement. Her satte han blant annet stevnerekord i kappgang. – Det gikk superbra, sier trener og mamma Anita Løvhaug.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Simon Løvhaug er en fremtredende friidrettsutøver, og i helga reiste han til Bærum for å delta på Norges største friidrettsarrangement. På Nadderud Stadion var det i helga 1700 deltakere og 5000 individuelle starter. - Jeg satt stevnerekord i kappgang. Det vil si at ingen tidligere på samme stevne har en bedre tid enn meg, sier Løvhaug. Han slo stevnerekorden med ca 23 sekunder. Løvhaug forteller også at noen av konkurrentene hans i kule, slegge og diskos kom på stevnet på grunn av han. - De er fra Møre og Romsdal, og der har de tydeligvis ikke så høyt nivå. Så de meldte seg på konkurransen når de så at jeg skulle delta, fordi da kunne de få litt konkurranse, sier Løvhaug. Han stakk av med mange medaljer og plasseringer i helga.

Her er Simons resultater:

1. plass, kule (13,37 m)

1. plass, kappgang 1000 m (5:22:07)

2. plass, diskos (38,37 m)

3. plass, slegge (32,35 m)

9. plass, lengde (4,68 m)

Nordnorsk mester

Samtidig som Simon deltok på Tyrvinglekene på Bekkestua, deltok Vilde Berthine Rasmussen på NNM i Narvik. Her hoppet hun 1,55 meter over høydelista, og kunne dermed smykke seg med enda en gullmedalje rundt halsen i tillegg til tittelen nordnorsk mester i høyde for jenter 17 år.

Vilde Berthine Rasmussen ble søndag nordnorsk mester i sin høydeklasse. ARKIVFOTO: INGER-ANDREA ØSTBY