Salangen-Nyheter

Jevnlig oppdrag og aktiviteter:

- Et tilbud for alle!

KOA-bygget har nylig blitt malt i en lys farge. FOTO: CAMILLA FINVIK.

SJØVEGAN: KOA AS (Kvæfjord Opplevelse og Aktivitet AS) har tilbud for mennesker i alle aldre. De skal gi barn, unge og voksne aktive opplevelser og mestring av dagliglivets utfordringer. Nettavisen tok kontakt med mannen bak KOA AS for å sjekke status i kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

KOA AS bygger opp aktiviteten i Salangen kommune gradvis, og nå er de der de ønsker å være. For de som ikke kjenner til bedriften så driver de innen ulike områder av omsorgstjenester som for eksempel avlastning, botilbud og barnevern.

Spesielle behov

KOA AS har virksomhet flere steder. Hovedvirksomheten ligger i Kvæfjord. Personene bak bedriften, Mona og Morten Sørgård fikk en sønn i 1999 med barneautisme av alvorlig grad. De har derfor selv kjent på kroppen hva det kreves av foreldre å få et barn med spesielle behov. De ønsket et avlastningstilbud til sin sønn der hovedfokuset var på å opplevelse og mestring i hverdagen. De satset derfor alt og pantsatte egen bolig for å skaffe midler til det som nå er KOA AS.

Ledig kapasitet

KOA AS i Salangen fikk sine 2 første ansatte i 100% stilling i oktober og november 2012. I dag har de mellom 20-25 ansatte, inkludert både vikarer og tilkallingsvakter. Noen av de er også tidligere personell av Salangen Helserehab. - Det varierer i antall oppdrag og aktiviteter, men til dags dato har vi enda ikke fyllt huset, sier Morten Sørgård til nettavisen. KOA AS i Salangen er akkurat der de ønsker å være på dette tidspunktet. - Vi har også skiftet farge på bygget i sommer, og vi planlegger jevnlig vedlikehold både inne og ute, avslutter Sørgård muntert.