Annonse
Salangen-Nyheter

Billistene reagerer:

Etterlyser skilting av fartsdemperne

Det er laget fire fartsdempere igjennom 40-km sonen på Sjøvegan. Men nå reagerer billistene på at det ikke er satt opp skilt for fartsdempere.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Det er laget fire fartsdempere igjennom 40-km sonen på Sjøvegan. Men nå reagerer billistene på at det ikke er satt opp skilt for fartsdempere. Foto: Jon Henrik Larsen

For en kort tid tilbake ble det laget fartsdempere igjennom Sjøvegan-sentrum. Nå etterlyser billistene skilting for disse fire fartsreduksjonsområdene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2022 kl 21:10

Annonse
Annonse

I sommer innførte Troms og Finnmark Fylkeskommune reduksjon på farten igjennom Sjøvegan- sentrum. Nå er fartsgrensen her satt til 40 kilometer i timen.

Man har også, i tilegg til fartsreduksjonen i hastighet, gått til fartsdempere på fire steder i sentrum. Dette er erfaringsmessig et trafikksikkerhetstiltak som fungerer godt, og allerede vises dette på farten kjøretøy holder igjennom Sjøvegan.

Vil ha skilting

Nå etterlyser billister at jobben gjøres ordentlig, og at det syneliggjøres for uvitende førere av kjøretøy at det er fartsdempere i veien. I sosiale medier har debatten de siste ukene gått heftig om saken, der fylkeskommunen blir sterkt oppfordret til å sette opp varslingsskilt for fartsdempere.

Nettavisen har prøvd og fått kommentarer i saken fra samferdselsavdelingen i Troms og Finnmark fylkeskommune, men uten å lykkes.

Billister som trafikerer fylkesvei 84 igjennom Sjøvegan-sentrum, etterlyser nå skilting for fartshumpene som Troms og Finnmark fylkeskommune har etablert.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Billister som trafikerer fylkesvei 84 igjennom Sjøvegan-sentrum, etterlyser nå skilting for fartshumpene som Troms og Finnmark fylkeskommune har etablert. Foto: Jon Henrik Larsen

Annonse