Salangen-Nyheter

Frikjøring ved NMK Bardu og Norlys Racing:

Få kontroll på glattisen

Å kunne kjøre på glattisen krever en del mer av sjåføren enn å kjøre på en sommerlig føre, derfor håper Reidar Dahlberg at mange kommer til frikjøringen for å prøve seg på glattisen.

Å kunne kjøre på glattisen krever en del mer av sjåføren enn å kjøre på en sommerlig føre, derfor håper Reidar Dahlberg at mange kommer til frikjøringen for å prøve seg på glattisen.

STEIEN: Nå er det duket av for å melde seg på frikjøring arrangert av Norlys Racing i Bardu 20. januar. NMK Bardu står for det praktiske, og Reidar Dahlberg oppfordrer de med bil om å bli med. - Det er godt for å øve seg på glatta, sier han.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Overgangsperioden til glatte kjørebaner og fortau kan for mange være særdeles tung. For fotgjengere betyr det finpuss av de motoriske evnene som trengs for å ikke skli på isen. For bilistene derimot betyr det lavere gjennomsnittshastighet og god kjørekontroll. Dette er veldig kjekt å ha muligheten å øve seg på. Derfor arrangerer Norlys Racing frikjøring i Bardu, hvor NMK Bardu tar seg av både påmelding og har bilbanen klar for å kjøre på. Medlem i aktivitetsgruppa ved NMK Bardu, Reidar Dahlberg deler med nettavisen at frikjøringen ikke bare er for moro skyld. - Frikjøringen handler om å bli kjent hvordan bilen er på glattisen, og det er en forebyggende arrangement, siden man rett og slett blir en mer dyktig sjåfør, forteller Dahlberg til nettavisen. Man kan delta på frikjøringen med privatbil, så lenge en har godkjent hjelm, betalt lisens og bilen tømt for løse gjenstander og er registrert, derav prøveskilt også er tillatt. - De fleste som kommer har både lappen og bil. Vi håper folk kan ta med egen hjelm, siden vi ikke har så mange. Det er motorsykkelhjelm, eller snøscooterhjelm som gjelder, forteller Dahlberg.

Sikkerhet

Nøkkelordet når man driver på med banekjøring er sikkerhet, og alle bilcrossgrupper, inkludert NMK Bardu tar dette veldig seriøst, og selv om man kan kjøre med egen bil på banen, kreves det at flere forhåndsregler på plass. - Først og fremst må bilen være tømt for løse deler. Alt i fra en blyant til en spade skal ut, eller eventuelt plasseres i hanskerommet. Uansett hvor lett noe er, man vil ikke ha noe tungt treffe deg i en voldsom fart i bilen hvis noe skulle gå galt, forteller Dahlberg og legger avsluttende til at det har vært en god oppslutning til frikjøringen, men at det enda er plass til flere. - Vi har allerede 30 påmeldte, og vi har satt en øvrig grense på omlag 40 biler på banen, så det er enda plass skulle det være noe interesse å teste evnene sine på banen. Vi kommer også med hjelpsomme tips og erfaringer også, avslutter Dahlberg.

For å melde deg på frikjøringen, kan du klikke her. 

Annonse