Salangen-Nyheter

Storfangst i Salangsfjorden:

Fanget kveite på 157,1 kilo

Daniel Andre Halvorsen Høynes hadde litt av en opplevelse denne onsdag kveld, da han var ute på fisketur ilag med familien på Salangsfjorden.

Publisert:

Annonse
Annonse

Daniel var bestemt på at han fisket etter kveite. Det er ikke første gang. Han kan se tilbake på fine kveitefangster på mellom 9 kilo og 15 kilo.

Daniel vet hvor i Salangsfjorden han skal få kveite på kroken. Derfor var ikke valget av Mølnesvika vanskelig å ta. Her var det en dybde på ca. 70 meter.

Det tok litt fisketid før selveste "stor-ruggen" skulle sitte på kroken. Men der!. Det var noe hardt som rykket i snøret. Spenningen var til og ta og følge på ute i båten på Salangsfjorden. Det ble en lang kamp mellom fisk og fisker som varte i hele 55 minutter, så var det over!.

Daniel hadde fått opp en skikkelig størrelse av ei kveite på 157,1 kilo. Den var 225 cm lang. Kveita ble sikret med et tau rundt sporen. Gleden til den unge fiskeren var til å ta og føle på.

- Eg har jo drømt om å få ei storkveita i mange år, så no e endelig den drømmen oppfylt. Eg har fådd en hel haug med kveite ifra 9-15 kilo, men denne kveita her va nokka helt for deg sjøl! Arman mine er helt ødelagt i dag. Eg måtte kjøre i land med ho sånn at vi fikk målt lengda og vekta på ho. Og siden ho va over 2 meter så måtte vi sleppe ho ut igjen, sier Halvorsen Høynes fornøyd til nettavisen. Så sommeren har virkelig blitt historisk for den unge fiskeren fra Rognsåmyra.

Dette var kveita si ! Hele 157,1 kilo tung og 225 centimeter lang. Daniel Halvorsen Høynes kan være fornøyd med storfangsten ute i Sagfjorden. FOTO: PRIVAT

Annonse