Salangen-Nyheter

Steinar og kona Gunvor med prisverdig innsats

Fant store søppelmengder

Steinar og kona Gunvor viser frem avfallet de har funnet i fjæra fra Grøtland til Mjøsundet. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Steinar og kona Gunvor viser frem avfallet de har funnet i fjæra fra Grøtland til Mjøsundet. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

I forbindelse med strandryddinga som har vært i Salangen i begynnelsen av mai har Steinar og kona Gunvor Gjertsen har samlet inn store mengder med søppel ute ved Grøtland.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Mye søppel

Grøtland er stort og Steinar og Gunnvor har ryddet fra Grøtland og utover til Mjøsundet som er ca.2,5 kilometer fjære.

- Vi har tre båtlaster med søppel. Vi har også kjørt noen turer med pickup. Til sammen er det 20 sekker, iallefall, sier Steinar Gjertsen.

Mange ting

Kanner, store isoporbiter og flasker er noe av det som er blitt funnet. Som nevt er det 20 sekker med søppel Steinar og kona har samlet og fått avgårde.

- Vi har funnet tauverk, tykt tau. Noe av dette stammer helt klart fra oppdrettsnæringen. Vi har funnet mange store plastduker, små kanner det har vært olje og brusflasker, sier Gjertsen.

Han forteller også om funnet av søppelsekker i Hellervika som bevisst har blitt lagt bak en stein der.

- Men vi har ikke sett en eneste plastpose, noe som er positivt, sier han.

Steinar og kona Gunnvor Gjertsen har stått på og samlet søppel langs fjæra ved Grøtlandsura i Salangen de siste ukene. Resultatet er flere kubikk med avfall som nå skal gies videre til avfallsselskapet. FOTO: HERLEIF KRISTOFFERSEN

Mange år siden det har blitt ryddet i området

- Det er mange år siden det har vært ryddet i fjæra, så det er ikke overraskende at det er mye søppel. Søppelet kan komme fra båter og fiskebruk, sier Gjertsen. Han legger også til at det kan se mye verre ut ved kysten.

Steinar og kona er nå ferdig med ryddinga. Nå er det rent og pent. Resten skal lastes på bilen og kjøres til en kontainer i Løksebotn.

- Vi fyller antakelig den containeren, sier Gjertsen med et smil om munnen.

Annonse