Salangen-Nyheter

Ny produksjonslinje på Astafjord Vekst:

Får fart på vedkapping

Gunnar Røkenes demonstrerer den nye vedkappemaskinen. FOTO: RONNY ANDRÉ LØKKEN

TENNEVOLL: Astafjord Vekst på Tennevoll har investert i ny vedkappemaskin nylig. Arbeidsleder i skogsavdelingen ser på dette som en positiv avgjørelse og forventer en forbedring av arbeidsmiljø.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

I begynnelsen av april investerte Astafjord Vekst i en ny vedkappemaskin av type Kisaved Kubik. Det dreier seg om en brukt 2011-modell. Arbeidsleder i skogsavdelingen ved Astafjord Vekst, Gunnar Røkenes, mener den nye vedkappemaskinen har mange fordeler i forhold til den gamle. - I utgangspunktet skal det være mulig at én person betjener maskinen alene, forteller han. Maskinen er plassert innendørs, og det skal jobbes med å gjøre bygget mer kulderesistent slik at man slipper å fryse under arbeid på vinterstid.

Mange fordeler

- Den nye maskinen er mer effektiv og kan bidra til et bedre arbeidsmiljø, med mindre risiko for belastningsskader, mindre støy og brukervennlighet, forklarer Røkenes. Maskinen samler dessuten sagflis som kan tørkes og selges. Han forteller at bedriften tidligere kjøpte ferdig produsert ved, men at de fremover vil jobbe mer i skogen og skaffe ved selv. Dermed vil det bli mer skogsarbeid på sommertid og mer vedproduksjon på vintertid.

Redusert vedproduksjon

- Vi har faktisk redusert vedproduksjonen i det siste da vedsalget i Troms har gått noe ned, sier han. Røkenes ønsker å legge til at Astafjord Vekst har tilbud på ved i disse tider, med 60 liter ved til 60 kroner!