Salangen-Nyheter

Gaarden om sin vakre musikk:

- Får inspirasjon fra livsvalg

I forrige måned tok artisten med den vakre stemmen turen innom nettavisens lokaler for å spille sangen "Jeg vet om noen" på SN Radios radiosending.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Da var hun, som nevnt, aktuell med ny musikk.

- Jeg ga ut "Bær det på min rygg" den 24. april gjennom Lydbroderiet plateselskap. Jeg gav også ut "Æ vet om nån" den 7. februar, forklarer hun.

Inspirasjonen til å skrive tekster finner hun på dager hvor det ellers står stille i det dagligdagse.

- Det er ofte slik at jeg har en dag hvor jeg ikke har noe gjøre. Hvis jeg får tid til å stoppe opp og gruble over livsvalg så skriver jeg om det. Ofte kan det hende jeg har en personlig uro rundt et eller annet. Når jeg da skriver sangen får jeg bearbeidet det får jeg svar gjennom skriveprosessen som gjør at jeg finner håp. Jeg er veldig glad i metaforer og har en tro på at ved å bruke metaforer kjenner folk seg igjen. Sånn er det lettere å beskrive følelsene, sa Gaarden.

Å skrive tekstene kan være en sårbar prosess, forklarte hun.

- Det er sårbart å skrive tekstene. Man deler absolutt av seg selv på den måten. Løv er en sang som handler om kjærlighetssorg. Jeg var redd for at det kunne være ting som ekskjæresten kunne tolke feil gjennom teksten, men jeg tror at metaforene gjør at det blir litt mindre overprivat. At man ikke føler at man sitter å leser noens dagbok, sa hun.

RADIOINTERVJU: Artisten Nina Gaarden deltok i et radiointervju med SN Radio i april. FOTO: TORBJØRN KOSMO

I disse dager studerer hun til å bli lærer. Etter det venter et år med dramapedagogikk-studier.

- Jeg må innrømme at det føles tryggere å bli lærer forbi jeg vet at det trenges lærer. Det er absolutt ikke noe jeg tar lett på, sa hun.

Likevel vil hun velge en musikkarriere hvis forholdene ligger til rette for det.

- Om det ligger til rette for det, vil jeg prioritere musikk. "Kor e du nu" har mye med valg som handler om hvor man bor og hvor man vil være i livet. Jeg føler at den sangen fokuserer mye på veivalg i livet. Jeg tror det er viktig å være bevisst på hva man bruker tid på, sa hun.

Hun roser også omgivelsene Salangen byr på.

- Salangen er helt nydelig. Når sola står på over fjellene er det fantastisk. Jeg og min mor (Reidun Rognan, journ. anm.) hadde allsang i bilen på vei opp hit, sa hun.