Salangen-Nyheter

Ibestad sykehjem re-sertifisert

Får mye skryt for arbeidet

Beboerne på Ibestad sykehjem skryter av tilbudet de får daglig. Nå er sykehjemmet re-sertifisert for andre gang som livsglede-sykehjem.

Tirsdag denne uka fikk Ibestad sykehjem ny sertifisering som "Livsglede" sykehjem for andre gang.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Kriterier som må innfris

For at sykehjemmet skal bli livsglede sykehjem ligger det ni kriterier i bunnen. Dette innebærer blandt annet at pasientene skal ha frisk luft minst èn dag i uka, ha en hyggelig ramme rundt måltider, ha kontakt med dyr, beboere får opprettholde sine hobbyer og fritidssysler- for å nevne noen.

Får skryt for innsatsen

Ibestad sykehjem har en egen gruppe på Facebook der de støtt og stadig legger ut bilder og informerer om hverdagens små og store gleder. Det kan være alt fra musikk, baking, vårfest til skoleelever som kommer å synger.

- Vi får positive tillbakemeldinger fra både politisk hold og befolkning for det arbeidet vi gjør. Og det er veldig gledelig, sier Elisabeth Eliseussen, aktivitør og hovedlivsgledeansvarlig på Ibestad sykehjem og skyter inn at de som virkelig skal ha skryt er de ansatte på sykehjemmet.

- All den jobben og tilretteleggingen for å få dette til er jo de ansatte, og de gjør en fantastisk innsats. De fortjener all skryt, avslutter Eliseussen.

Stor betydning for pasientene

Med den nye sertifiseringen kan de ansatte på sykehjemmet

- Livsglede er veldig bra for pasientene som igjen gir dem en meningsfylt hverdag. Dette bidrar til at de kan gjøre noen av de samme tingene som hjemme, sier Elisabeth.