Salangen-Nyheter

Sametingsrådet har bevilget midler:

Får næringsstøtte til restaurering av gård

RESTAURERES: Den røde gården på bildet skal restaureres etter at det har blitt bevilget penger til arbeidet. FOTO: PRIVAT

SJØVEGAN: Sametingsrådet har bevilget 288.888 kroner til restaurering og tilbyg på Gadskog gård i Salangen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

På Gadskog gård i Salangen, som drives av Stein Kenneth Sæther, har Sametingsrådet bevilget tilskudd til restaurering og tilbygg av eksisterende melkefjøs.

Arbeidet omfatter også å bygge binger for oppdrett av okser og bygge om til sauefjøs og fôrsentral.

- Denne utbyggingen vil gjøre bruket mer tidsmessig og skape bedre forhold for dyrene. Det vil også sikre at Sæther får muligheten drive gården videre, og Sametinget ønsker å styrke og å utvikle landbruket i nord, sier sametingsråd Silje Karine Muotka i en pressemelding fra Sametingsrådet.

Stein Kenneth Sæther forteller at han er glad for bevilgningen.

- Jeg er kjempefornøyd med denne muligheten. Det hjelper prosjektet videre. Det er helt avgjørende for prosjektet, sier han.

Koronaen har riktignok forskjøvet prosjektet videre ut i tid.

- Koronaen har forskjøvet prosessen. Jeg har ikke kommet i gang med selve prosjektet. Det er fortsatt mer finansiering jeg håper går i orden. Jeg vet ikke hvor lenge det forskyves. Det er litt sent å skaffe snekkere nå. Kapasiteten på de fleste snekkere er sikkert sprengt nå, forteller han.

Han håper imidlertid at prosjektet kan startes i løpet av de neste månedene.

- Jeg håper at vi er i gang i løpet av høsten, sier han.

BEDRE FORHOLD: - Dette vil skape bedre forhold dyrene på gården, sier Sametingsråd Silje Karine Muotka. FOTO: KENNETH HÆTTA

ANNONSE
Annonse