Salangen-Nyheter

Starter med heising av flagget:

Feirer samefolkets dag

I morgen lørdag 6.februar er det markering av Samefolkets dag i Spansdalen i Lavangen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

SPANSDALEN: Samefolkets dag er rett rundt hjørnet, og som tidligere år markeres dagen med heising av det samiske flagget i Lavangen. I tradisjon tro feires dagen på grendehuset i Spansdalen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Innbyggere fra hele regionen pleier å ta turen innom Spansdalen for å feire samefolkets dag, og i år blir vel ingen unntak. Denne feiringen har pågått litt over 15 år og er en skjær tradisjon blant innbyggerne. Lavangen skolemusikk har fått æren til å starte opplegget med underholdning klokken 12.00, så det anbefales å komme tidlig. Det vil bli servert både kaffe, kaker og annet godt å spise på, blant annet blod- og hvitklubb som har vært det store høydepunktet fra tidligere år.

Informasjon og taler

I løpet av markeringen på grendehuset kommer Lars-Joar Halonen for å snakke om det samiske språksituasjonen. - Samespråket er selvfølgelig truet. Det er ikke så stort i det offentlige, og vi må prøve å ta det samiske tilbake, nenver Halonen til nettavisen. - Jeg kan ikke røpe hele talen, flirer han avslutningsvis til nettavisen.

Lars- Joar Halonen skal holde tale på Samefolkets dag i Spansdalen. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN