Salangen-Nyheter

Stor glede og stolthet på jubileumsdag:

Feiret med kake og folkefest!

Den offisielle delen av jubileumsmarkeringen fant sted inne i den nye garasjen til selskapet.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Den offisielle delen av jubileumsmarkeringen fant sted inne i den nye garasjen til selskapet. Foto: Jon Henrik Larsen

Lørdag formiddag var det jubileumsmarkering for Furuly Turbuss AS i deres egne lokaler ved Brandvoll i Bardu. Hele 75 år har selskapet drevet med transport av mennesker fra hit til dit.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2022 kl 12:50

Annonse
Annonse

Innbyggere, politikere, støttespillere, foretningspartnere og kunder ville hylle selskapet Furuly Turbuss AS når de lørdag markerte sitt 75 års jubileum. Dette skjedde fra selskapets egene lokaler bare noen hundre meter fra Brandvoll- krysset i Bardu kommune.

Salangen Musikkforening har hatt et tett og nært samarbeid med Furuly Turbuss i mange år. Lørdag var de tilstede på jubileumsmarkeringen og spilte nydelige korpstoner for jubilanten.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Salangen Musikkforening har hatt et tett og nært samarbeid med Furuly Turbuss i mange år. Lørdag var de tilstede på jubileumsmarkeringen og spilte nydelige korpstoner for jubilanten. Foto: Jon Henrik Larsen


Taler og korpsmusikk

På en slik stor dag var det mange som ville gratulere selskapet og dets ledelse med jubileumet. Salangen Musikkforening var på plass og spilte flotte korpstoner, som sørget for en flott ramme rundt markeringen. Furuly Turbuss er et familieselskap som er drevet i generasjoner og vil gjøre det i mange år fremdeles.

- Det var en stor dag dette. Kjempetrivelig at så mange kom. Jeg har telt ca. 150 oppmøtte mennesker her i dag. Og det gjør meg litt rørt, sier eier Alf Furuly og skuer utover folkemassen.

Furuly Turbuss AS har brukt ca.10.millioner kroner på ny garasje og administrasjonsbygg på eiendommen ved Brandvoll.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Furuly Turbuss AS har brukt ca.10.millioner kroner på ny garasje og administrasjonsbygg på eiendommen ved Brandvoll. Foto: Jon Henrik Larsen


Selskapets sjåfører i dag var med på markeringen lørdag formiddag. Også bussene som selskapet eier og bruker i daglig virke, var stilt ut slik at publikum kunne få se nærmere på dem. Også en veteranbuss fra Harstad kom på besøk. Noe som virkelig satte en kontrast fra den tids busser og frem til dagens standard på bussene.

- Den gang vi startet med buss, så var det mye arbeid med å fyre opp bussene på morgenen. Jeg og broren min var hver morgen ute og startet opp og skiftet frostveske, mimrer Alf Furuly og innrømmer at det var slitsomt, men nødvendig.

Han er glad for at selskapet nylig har gjort stor investering i nytt garasjeanlegg og administrasjonsbygg til ca. 10.millioner kroner på eiendommen noen hundre meter fra Brandvoll- krysset i Bardu.

Selskapets mange busser var stilt opp på utstilling i anledning jubileumsdagen.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Selskapets mange busser var stilt opp på utstilling i anledning jubileumsdagen. Foto: Jon Henrik Larsen


Festmiddag

Lørdag kveld var det også festmiddag for inviterte gjester og ansatte på huset like i nærheten av der selskapet har sine lokaler. Alt i alt var markeringen av 75 år en stor suksess!

Blomstergaver fra kunder og foretningsforbindelser var en del av jubileumsdagen.
 Foto: Jon Henrik Larsen

Blomstergaver fra kunder og foretningsforbindelser var en del av jubileumsdagen. Foto: Jon Henrik Larsen