Salangen-Nyheter

Løkse Maskin AS graver:

Fiberleggingen er i gang

Anleggsleder Bjørn Løkse forteller at de har på andre steder klart å legge mellom 700 og 3000 meter kabel på en dag, men legger til at de ikke forventer slike tall i Salangen ettersom det er mange boligfelt og tettbebygende strøk.

SALANGSVERKET: Maskinentreprenøren Løkse Maskin AS startet mandag opp arbeidet med å legge fiber i Salangen kommune. Planen er å være ferdige i tre områder før jul.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Anleggsleder for fiberprosjektet, Bjørn Løkse forteller at de har lovet å være ferdige med Salangsverket, Medby og Elvenes til jul. - Vi blir å holde på så lenge forholdene tillater det, både med grøft- og stolpearbeid. I utgangspunktet har vi lovet å være ferdige med de tre plassene før jul, men vi vil nok ikke være ferdige med hele kommunen før til høsten neste år, opplyser anleggsleder til nettavisen.

Fått flere forespørsler

Det er først og fremst hovednettet som entreprenørfirmaet har i oppgave å legge, men legger inntil husveggen til de kundene som ønsker det, noe Bjørn Løkse legger til at de har fått en del forespørsler om i det siste ettersom det allerede er begynt å danne seg tele i marka. - Fiberleverandøren Trollfjord har sagt at kabelen skal ligge med 40 centimeter overdekning, mens Vegvesnet krever 1 meter, som også er den dybden vi bruker på dyrket mark, forteller Løkse i Løkse Maskin AS.