Salangen-Nyheter

Mottar støtte fra fylkesrådet:

Fibernett til Lavangen

Fylkesråd Willy Ørnebakk er glad for at Lavangen endelig kan få fiberbredbånd.

TENNEVOLL: Fylkesrådet har som kjent vedtatt å støtte Lavangen kommune med 10 millioner kroner for utbygging av fibernett i kommunen. Prosjektet har en totalkostnad på 18,6 millioner kroner og sikrer tilgang til kraftfullt bredbånd i hele kommunen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Denne utbyggingen gir muligheter for bedrifter, private og offentlige institusjoner i kommunen til å få tilgang til internett, TV og telefoni over fiberbasert bredbånd, til priser som kan konkurrere med tilsvarende tjenester i urbane strøk. Mangelfullt bredbånd er derfor ikke lenger et hinder for at private og bedrifter vil etablere seg i kommunen, sier fylkesråd for næring Willy Ørnebakk (Ap) til nettavisen.

Kostnadsbesparende

Det stadig økende kapasitetsbehovet til og mellom kommunenes institusjoner og etater er ett viktig moment for kommunens satsning på fibernett i Norge. Stabilitet og rasjonell drift basert over et enhetlig kommunikasjonsnett er et annet. Sist men ikke minst, er fiber kostnadsbesparende i forhold til gamle og dyre kommunikasjonsløsninger.

Hele kommunen

Målet med prosjektet er å erstatte dagens radiobaserte nett med et fibernett hvor alle husstander, bedrifter og offentlige bygg gis tilgang. Lavangen vil med dette bli blant de første kommunene i fylket som kan tilby fiberbasert bredbånd i hele kommunen.