Salangen-Nyheter

Ibestad sykehjem:

Fikk musikalsk besøk

Til besøket fikk både beboerne og musikerne servering av både kaffe og bløtkake. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Tor Meyer har flere ganger tidligere besøkt sykehjemmet på Ibestad. Under pandemien har det vært strengt og han har ikke fått mulighet til å dra, men denne uken var han tilbake.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

Tirsdag og onsdag denne uken fikk beboerne på sykehjemmet på Ibestad musikalsk besøk av Tor Meyer og Liv-Sølvi Forsaa.

De to har i flere år spilt musikk sammen. Rett før jul var de på julebordet til sykehjemmet og spilte julemusikk, men dette er første ordentlig besøket.

– Vi spiller en del dansemusikk og gamle slagere, sier Meyer som forteller at det går i gamle gode melodier som beboerne vokste opp med. Blant annet «Drømmen om Elin», «Lang, langt mot nord» og «Der roser aldri dør».

Meyer kunne fortelle at noen av beboerne til og med fant frem dansefoten sin mens de spilte. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Ifølge Meyer storkoste beboerne seg mens de sang med, klappet og danset. – På en av avdelingen danset de og bevegde seg så de nesten dro med seg både kopper og kar, sier Meyer mens han flirer.

Mellom sangene ble det fortalt litt vitser. I tillegg fortalte beboerne selv gode historier. Blant annet var det en som fortalte om sine dager på ishavet i Antarktis.

I mange år har Meyer holdt på med musikk og i hovedsak på trekkspill, men er stødig også på keyboard.

Tor Meyer på trekkspill og Liv-Sølvi Forsaa på gitar, i tillegg er begge på vokal. FOTO: IBESTAD SYKEHJEM

Egentlig er 70-åringen pensjonist, men har siden han gikk av i 2016 har han jobbet på ferge og nå på ringnotbåten M/S Frantsen Junior som stuert.

– Når man er frisk så er alder bare et tall. Ellers er jeg frisk i hodet og da er det bare bra at man er i arbeid, sier Meyer som mener han trives både på land og på havet.