Salangen-Nyheter

Sametinget besøkte Salangen-Nyheter

Fikk storfint besøk

Sametingets kulturseksjon besøkte Salangen-Nyheter tirsdag formiddag. Her fikk de en innføring i hva redaksjonen jobber med til daglig, og hva slags prosjekter som skal jobbes med fremover innenfor produksjon. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Sametingets kulturseksjonen tok seg en velfortjent pause fra faglige diskusjoner og tok turen til Sjøvegan og Salangen-Nyheter, der eier og gründer Jon Henrik Larsen tok vel i mot gjengen.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Hos Salangen-Nyheter fikk Sametingets ansatte servert kaffe og smakebiter fra de mange aktiviter og produksjoner som både Salangen-Nyheter og MIKI-senteret har gjennomført og har på gang. Salangen-Nyheter har som kjent tidligere produsert samiske nyhetssendinger med støtte fra Sametinget i tillegg til at mediahuset blant annet har laget program om samiske stedsnavn i området og rapportert fra de ulike samiske festivalene.

Mangfoldperspektiv

Sametingets kulturseksjon har fagmøte på Fjellkysten i Lavangen i disse dagene, og i den forbindelse har de besøkt og pratet med ulike samiske institusjoner og ressurspersoner i området. I tillegg til Salangen-Nyheter har seksjonen vært på kulturvandring i Ruŋgu med Ard-Eirik Hermansen og besøkt Ástávuona giellagoahtie. Kulturseksjonen fremholdt selv viktigheten av å møte mennesker og institusjoner utenfor kjernesamiske områder. Det gir dem et bedre blikk over mangfoldet man har i det samiske samfunnet, et perspektiv som er viktig når man skal forvalte støtteordninger for samisk kultur fra Nordkapp i nord til Oslo i sør.