Salangen-Nyheter

Tore Chruickshank skulle bare dra opp sild:

Fikk sverdfisk i Sagfjorden

Tore Chruickshank har gjennom sitt 94 år gamle liv aldri opplevd å få en sverdfisk på kroken i Sagfjorden. FOTO: JON HENRIK LARSEN

I dag, onsdag, dro Tore Cruickshank opp en sverdfisk i sildegarnet sitt ved Laberg i Salangen. Sverdfisken, som var over 2 meter og anslått mellom 50-60 kilo var litt av et syn. Det var i allefall ikke det Tore så for seg å få i sildegarnet sitt.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse

Tore, som er godt over 90 år nå trives godt når han er ute på havet, og legger ut garn ca. en gang i uken. Det han egentlig håper å få er sild, men av og til får han andre typer fisk, sånn som sei. Han har også fått kveite i garnet, men aldri har han verken sett eller fått noe lignende en sverdfisk.

Helt spesielt

Han var først ikke helt sikker på hva det var slags stor fisk han hadde fått i garnet når han skulle sjekke det, og når han så finnen trodde han først det var en nise, og den var altså så tung at han ikke klarte å ta den opp i båten, men måtte dra den inn til land. Det var først når han så "sverdet" at han virkelig skjønte det var noe rart han hadde fått.

Tore fikk hjelp av kompisen sin Konrad Jørgensen med å få sverdfisken ut av garnet og godt opp på land, der de var litt forfjamset av synet begge to. En liten stund etterpå kom Tore sin sønn for å hjelpe å dra den inn i bilen sånn at de kunne hanskes med den. Planen er å prøve å tilberede den til middag.

Tore viser stolt frem sverdfisken som veier mellom 50 og 60 kilo. Denne var fanget i sildegarn i Sagfjorden. FOTO: JON HENRIK LARSEN