Salangen-Nyheter

Historien fikk en lykkelig slutt:

Fikk tilbake Nala etter en måned

LYKKELIG: Iris Lian var mer lykkelig enn ord kunne beskrive etter at hun fikk den ti måneder gamle katten sin tilbake. Den hadde vært forsvunnet i en måned. FOTO:  PER-ØYVIND ANFINSEN

LYKKELIG: Iris Lian var mer lykkelig enn ord kunne beskrive etter at hun fikk den ti måneder gamle katten sin tilbake. Den hadde vært forsvunnet i en måned. FOTO: PER-ØYVIND ANFINSEN

HAMNVIK: Den ti måneder gamle hunnkatten Nala forsvant i forrige måned fra Iris Lian på Ibestad. Siden april har hun fortvilt lett etter katten.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Mandag fikk dog historien en lykkelig slutt da telefonen ringte og hun fikk en etterlengtet beskjed.

- Jeg ble veldig glad da jeg fikk henne tilbake. Jeg var nesten bombesikker på at ørna hadde tatt henne, men heldigvis viste det seg å ikke stemme, sier hun.

Det hele startet i april. Iris forteller at hun slapp katten ut som vanlig.

- Vi slapp henne ut som vi pleier å gjøre. Hun er som regel hjemme igjen etter tre-fire timer, men denne gangen kom hun ikke hjem igjen. Det kan være noe som har skremt henne vekk og deretter ennå lenger bort, spekulerer hun.

Hun var på jobb når hun fikk beskjeden om at katta var funnet. Pusen hadde forvillet seg langt opp i et tre.

- Jeg var på jobb da hun ble funnet. Per-Øyvind (en venn, journ. anm.) fortalte meg at de hadde funnet katten. Det tok noen sekunder før jeg klarte å svare, men jeg så veldig tydelig å se at det var henne på bildene jeg ble vist. Deretter sprang jeg fra jobb og til plassen hun var, og jeg tror aldri jeg har vært glad i hele mitt liv. Å få henne tilbake etter så langt tid kan ikke beskrives. Det ble en fin slutt på letingen, noe jeg ikke trodde kom til å skje, forteller en tydelig lettet og glad Lian.

En ting er klinkende klart fra Lians side.

- Dagene fremover skal vi bare overfylle henne med mat og kjærlighet, sier hun.

AKSJON: Det måtte en lift til for å kunne få Nala ned fra treet hun hadde satt seg fast i. FOTO: PER-ØYVIND ANFINSEN

Annonse