ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
Salangen-Nyheter

"Gyngestolen"- prosjektet fortsetter:

Fikk tildelt 50.000 kroner i støtte

Fra venstre: Prosjektleder May Eriksen i Salangen Røde Kors, programvert Herleif Kristoffersen, intervjuobjekt Herulv Tunheim, banksjef Siri Lund, sekretær i Salangen Historielag Inge Bones, programvert Johanne Eline Driveklepp og styremedlem i Salangen Røde Kors, Hjørdis Kanstad. Foto: Jon Henrik Larsen

Samarbeidsprosjektet som Salangen Røde Kors og Salangen-Nyheter har hatt i flere år, får nå videre økonomisk støtte til å lage seks nye programmer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2022 kl 09:18

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

De første programmene av "Gyngestolen" ble produsert allerede i 2014. Produksjonen ble gjort på "mimmrestua" på toppen av Salangen bo- og eldresenter. Den gang var det Nancy Dahlberg, Tordis Pedersen, Karen H. Johansen, Johan Antonsen og Gunnvor Rotvik som var de første menneskene som ble intervjuet av programvertene Johanne Eline Driveklepp og Trond Stigen.

*Saken fortsetter under bildet*

Anne Kristensen (t.v) og Asbjørg Larsen (t.h) er to tidligere gjester i "Gyngestolen" programmene. Tirsdag var de tilstede når kaffe og kaker ble servert i anledning tildelingen av midler som prosjektet har fått fra Sparebankstiftelsen til Sparebank1 Nord Norge. Foto: Jon Henrik Larsen


Mange programmer er laget - nå blir det flere

Også i 2016 ble det laget seks nye programmer med ulike salangsværinger. Nå er det nok en gang klart for en ny runde med seks programmer. Dette etter at Salangen Røde Kors fikk hyggelig brev fra Sparebankstiftelsen til Sparebank1 Nord Norge om at stiftelsen ønsket og støtte prosjektet med 50.000 kroner.

Se videointervju med banksjef Siri Lund:

Intervju med banksjef Siri Lund
Banksjef i Sparebank1 Nord Norge på Finnsnes, Siri Lund forteller her hvorfor Sparebankstiftelsen har valgt å gi prosjektet "Gyngestolen" har fått økonomisk støtte.

Også Salangen Historielag har valgt å spyttet inn 6.000 kroner til arbeidet med å lage programmene, og ønsker og få det arkivert og lagret for ettertiden.

*Saken fortsetter under bildet*

Bakehuset på Finnsnes hadde laget denne flotte kaken med gyngestolen sentralt plassert midt på marsipanen. Foto: Jon Henrik Larsen


Tilrettelegger for før-premiere

Det er mye arbeid med å lage disse programmene. Ikke bare med å filme og spille det inn, men også det å lage den sosiale trygge rammen rundt det for de som deltar. Dette er Salangen Røde Kors veldig gode til.

Derfor blir det lagt til rette for sosial sammenkomst både ved innspillingen av programmene, der kaffe og kaker blir servert, mens både ungdommer og personer fra besøkstjenesten slår av en prat med de som kommer.

Innspillingen av programmene vil foregå 8.-og 9.november i år.

*Saken fortsetter under bildet*

Banksjef i Sparebank1 Nord Norges avdeling på Finnsnes, Siri Lund (midten) hadde ærefullt oppdrag tirsdag, når hun på vegne av Sparebankstiftelsen i SNN tildelte Salangen Røde Kors kroner 50.000 til prosjektet "Gyngestolen". Her sammens med prosjektleder May Eriksen (t.h) og styremedlem i Salangen Røde Kors, Hjørdis Kandstad (t.v) Foto: Jon Henrik Larsen

– Opptakene blir gjort og klippet og redigert. Når det ferdige resultatet er der, så har vi den første før- premieren. Da kommer familiene til de som er intervjuet, beboerne og andre interesserte sammen for å se på programmene før de legges ut på nettet. Deltakerne får også blomsterbukett og bilde av seg selv i gyngestolen. Deretter blir episodene langt ut på nett slik at alle kan se dem, forteller May Eriksen, som er prosjektleder hos Røde Kors.

Inge Bones var også tilstede på tildelingsarrangementet. Han representerte Salangen Historielag der han er sekretær. Historielaget hadde også lyst til å være med å bidra til prosjektet med "Gyngestolen" på bakgrunn av den viktige jobben som gjøres ved å ta vare på historiene. Historielaget gav 6000,- kroner til prosjektet. Foto: Jon Henrik Larsen


Den første før-premieren vil finne sted 26.november. Det vil bli annonsert når og hvor denne skal være, slik at alle som ønsker det kan komme og få se programmene.

Allerede er Salangen Røde Kors og Salangen-Nyheter godt i gang med planleggingen for å søke penger til en ny runde i prosjektet til neste år. Her kan du klikke deg inn og se alle programmene som er laget!

Se videointervju med styremedlem i Salangen Røde Kors, Hjørdis Kanstad:

Intervju med Hjørdis Kanstad
Salangen Røde Kors er stolte over å ha fått midler til "Gyngestolen" prosjektet. Her forteller styremedlem Hjørdis Kanstad hva dette betyr for lokallaget.