Salangen-Nyheter

Den årlige sykkelservicen:

Fikset over 20 sykler

Ronny Jenssen er fornøyd at Salangen har så mange syklister, og inviterer folk til butikken for å få de beste tipsene for å vedlikeholde sykkelen sin. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Ronny Jenssen er fornøyd at Salangen har så mange syklister, og inviterer folk til butikken for å få de beste tipsene for å vedlikeholde sykkelen sin. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: I løpet av gårdagen var det mulig å se Ronny Jenssen og Egil Vaeng like utenfor Sport1 i sentrum av Sjøvegan. De drev med den årlige servicen av sykler for folk som gjør seg klar for sesongen.

Publisert:

Annonse
Annonse

Ronny Jenssen og Egil Vaeng ved Sport1 Sjøvegan hadde mye å gjøre for å hjelpe sykkeleiere i Salangen. Flere sykler var allerede levert inn dagen før, og et ellers jevnt trykk med sykler fra morgenen av gjorde at de hadde nok å henge fingrene. - Vi driver service med alt som trengs til å få sykkelen klar til bruk. Om det er å justere gir, smøre med olje, eller litt større ting som å skifte girvaiere og bremseklosser, forteller Ronny Jenssen fornøyd til nettavisa, og legger til at de ellers driver med service året rundt for de som ønsker det.

Egil Vaeng var i full gang med å ordne ny gummi på sykkelhjulet når nettavisa kom på besøk. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Burde bli flinkere

Ronny Jenssen og Egil Vaeng er begge glad og fornøyde at de kan hjelpe salangsværinger til å bli klar for årets sykkelsesong, men Jenssen mener at mange av slitasjeskadene lett kunne ha blitt unngått med litt ekstra vedlikehold en gang i blant. - Folk kan generelt bli litt flinkere til å ta vare på syklene sine. Det skal så lite til, omså bare å smøre kjeden og passe på at sykkelen står parkert på et tørt sted, og ikke ute så den ikke ruster helt fast, forteller Jenssen til nettavisa.

Det var fortsatt noen sykler som trengte service, men flere måtte vente på nybestilte deler. FOTO: ALEKSANDER WALØR

De yngste er flinkest

Etter å ha drevet med en slik service i flere år, har Jenssen lært at det ofte er gutter mellom 8-12 år som er verst når det kommer til å ta vare på syklene sine. - De er litt tøffere, og tenker ikke alltid på hvor viktig vedlikehold av sykkelen er. De som er yngre er ofte mer forsiktig, og de som er eldre vet hvordan man tar vare på sykkelen, sier Jenssen og ler. Avslutningsvis skryter Jenssen av at det er så mange syklister i Salangen, og legger til at man også kan sykle litt utenom vår og sommertiden også. - Man kan skaffe seg en "fat-bik" med piggdekk. Da kan man omså sykle opp etter lysløypa i Salangen, ler Jenssen.