Annonse
Salangen-Nyheter

National Geographic:

Filmet fjellrevene

Fjellreven i Polar Zoo står i National Geographics søkelys. ILLUSTRASJONSFOTO: MARCEL BURKHARD

Fjellreven i Polar Zoo står i National Geographics søkelys. ILLUSTRASJONSFOTO: MARCEL BURKHARD

SALANGSDALEN: I forbindelse med en ny serie som produseres av National Geographic, kom et filmteam på tre til Polar Zoo i Bardu for å filme fjellrevene.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Annonse
Annonse

Filmteamet, bestående av Sue Houghton, Griffin Kenemer og Erik Anderson, ankom Norge torsdag i forrige uke. De tre gjør opptak med fjellrevene i parken, og skal bruke stoffet de får til en av National Geographics store satsninger, en fire episoders serie som beskriver livet til de noen gang oversette dyrene i hele verden.


Valgte Polar Zo

o

National Geographic valgte å komme til Polar Zoo, etter at Houghton ble tipset av en bekjent og tidligere ansatt på Polar Zoo. Hun er strålende fornøyd med parken. - Dette er den beste dyreparken jeg har vært i, fordi dyrene lever i sitt naturlige habitat, og det er ingen dyr som ikke finnes vilt her, for eksempel giraffer eller slanger. - Den fortjener en pris, dyrene stortrives her i parken!, sier han.


Polarrev filmes

Det er fjellrevene i Polar Zoo filmteamet har kommet for å filme. De lager et naturprogram over fire episoder på en time hver, og i hver episode besøker de tre steder i verden. De fire episodene vi ha temaene havet, skogen, åpent landskap og grenseland. Under åpent landskap er teamet på Svalbard for å filme blandt annet fjellreven, som er et av Sue Houghtons yndlingsdyr. - Det er et meget fascinerende dyr, som for eksempel har den varmeste pelsen i dyreriket, sier Houghton.

Slu

Grunnen til at filmteamet er i Polar Zoo, og ikke på Svalbard, er at den ville fjellreven blir for slu for dem. - Vi klarer jo å få fine bilder på Svalbard, men vi må hit, til tammere rever, for å få nærbilder, sier Sue Houghton. Hun og hennes to kollegaer har filmet i fem timer i Polar Zoo, og forventer å kunne bruke en del av det i dokumentaren. - Vi filmer rundt 40 timer for å få ti minutter med film, så det blir en del filming.

På TV i 2013

Programmet som lages av National Geographic, sendes på fjernsyn i hele verden fra høsten neste år. Filmteamet som produserer serien består av 12 personer som har jobbet siden 2010 med planlegging, og siden mai 2011 med filming. Griffin Kenemer og Erik Anderson kom rett fra India hvor de filmet tidligere, og alle tre skal videre til Svalbard for å filme mer der i løpet av uka denne uka.

Annonse