Salangen-Nyheter

Hundene til Norske redningshunder

Finner folk med snuten

De finner folk med snuten når det står om tid. Midt Troms lag av Norske redningshunder hadde her forleden trening i skogene ovenfor Salangen Helserehab. I dag er det tre medlemmer fra Salangen, men nå ønsker lokallaget at flere salangsværinger blir med i lag med sine respektive hunder.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse
ANNONSE

Artikkelen fortsetter etter annonsen.

Annonse

På bildet:

En av redningshundene finner en unge som har gått seg vill i skogen.

Norske Redningshunder er som kjent en landsomfattende organisasjon, som er inndelt i distriktsorganisasjoner som har sitt virke innenfor geografisk avgrensede områder. Norske Redningshunders vaktlister distribueres til hovedredningssentralene og lokale redningssentraler/politimyndighet. Ved behov utkalles ekvipasjer også over distriktsgrensene.

Lokallag i Salangen-området

I området til Salangen er det et lokallag som omfatter hele Midt Troms. Her er det 25 medlemmer i dag. Tre av disse er salangsværinger. - Nå ønsker vi at flere blir medlem hos oss. Det er veldig lærerikt, og veldig sosialt, sier leder for Midt Troms lag av Norske redningshunder, Arne Andreassen til nettavisen.  Du må ha engasjement, like å være ute i naturen, og jobbe i et team, sier Andreassen. Han gir også nettavisens journalist en innføring i hvordan søk med hundene skjer når man leter etter personer som er kommet bort.Fin trening

Mange i Salangen har eller skal få seg hund. Arne Andreassen kan fortelle at det er fin trening både for hund og herre og være med i Norske redningshunder. - Blir du med her, så jobber man ilag med hunden som du har. Både du ,og flere av de som er hundeførere her jobber sammen som et team rundt opplæringen av hunden, sier Andreassen. Han oppfordrer folk til å ta kontakt for å få mer informasjon om hva organisasjonen har å tilby. - Vi skal ha en rekrutteringsdag ved

Målselvfossen

den

14.september fra kl. 11.00 til 13.00

. Her kan man komme i lag med hunden, og få oppleve litt av det vi driver med, sier Andreassen.

På bildet:

Stine Blegeberg (t.v) og Børge Lind (t.h) med hver sin redningshund.Fornøyd med opplegget

De tre salangsværingene Børge og Anniken Lind samt Stine Blegeberg er med i organisasjonen som har lokallag her i Midt Troms. - Jeg synes det er veldig trivelig å være med. Du lærer noe viktig hver gang, og samtidig er du med på en frivillig samfunnstjeneste når det trenges, sier Stine Blegeberg. Børge er enig.  - Vi tar med ungene når vi er på treninger, så det blir mye sosialt turgåing i skogen, konstaterer Børge Lind. Han håper at flere innbyggere i Salangen blir med, eller stiller opp for å se hva Norske redningshunder kan tilby dem. 

Alle foto: Jon Henrik Larsen