Salangen-Nyheter

Maser etter å få fiske:

Fisketur med Nålsund

Mannskapet gjorde klar fiskeutstyret før båten la fra kai. Det var ingenting som ble glemt. FOTO: ALEKSANDER WALØR

SJØVEGAN: Lundkaia var godt befolket på ettermiddagen torsdag, for der sto Kai Woll i lag med flere mennesker fra mottaket som gjorde seg klar til fisketur. - Dette blir den andre turen vår i år, sier Woll.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Med litt hjelp i fra Kystlaget i Salangen som stilte opp med den flotte båten Nålsund, var årets høstfangst for asylsøkerne klar til å fiskes opp. - Vi har en egen liten båt vi noen ganger bruker for mindre fisketurer når været er flott, men det skal sies at Nålsund er perfekt for disse turene. Den har plass til alle flyktninger som ønsker å være med, som det er mange av, sier Kai Woll fornøyd til nettavisen, og legger til at dette er et tilbud som blir satt pris på.

Språk betyr ingenting hvis aktiviteten er morsom, og det kunne flere av fiskerne på båten skrive under på. FOTO: ALEKSANDER WALØR.

Lærerikt

Fisketurene er ikke bare for fiskergleden sin del, men det blir også overført flere lærerike kunnskaper til alle som er med. - Flere fra mottaket har aldri fisket før, tanke på at det ikke er like mange gode fiskemuligheter hvor de kommer ifra. Derfor viser vi alle hvordan man sløye, bløgge og hvordan ta vare på innholdet fram til matfatet, sier Woll til nettavisen og legger til avsluttende at de håper på å få mer fisk enn forrige gang, da det ble fanget inn en blanding av torsk, sei og makrell som tilsvarte 150-200 kilo.

ANNONSE
Annonse