Salangen-Nyheter

Herredshuset får istedet flagget:

Flaggfritt nytt rådhuset

Spørsmålet er om Herredshuset står fortsatt innenfor definisjon statlig virksomhet. FOTO: JON HENRIK LARSEN

SJØVEGAN: Det har blitt observert at det fortsatt heises opp flagg utenfor Herredshuset, selv om kommunen har flyttet over til det nye kommunehuset. Rådmannen bekrefter at de ikke kommer til å prioritere med å sette opp flaggstang på det nye kommunehuset riktig enda.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

Kommunens personal har flyttet ut av Herredshuset, og innbyggerne kan ikke lengre gå til det sentrumsnæret bygget for kommunale tjenester. Det har blitt observert at det fortsatt flagges utenfor Herredshuset, og ikke utenfor det nye kommunehuset. I §4 av flaggloven skal det flagges ved statlige virksometer på de offisielle flaggdagene. - Per i dag har vi enda ikke flyttet ut av Herredshuset. Selv om vi ikke er der hver dag har vi fortsatt datarommet, arkivet og annet internt utstyr i bygget. Vi vil flagge på Herredshuset så lenge vi har det, sier rådmannen ved Salangen, Frode Skuggedal til nettavisen.

Tradisjon

Frode Skuggedal sier til nettavisen at de kommer ikke til å prioritere å sette opp en flaggstang på det nye kommunehuset med det første, og han bekrefter at de kommer til å flagge på Herredshuset på 17.mai. - Herredshuset er et tradisjonsrikt bygg og står sentralt på Sjøvegan. Vi ønsker å ta vare på tradisjonene så lenge vi har bygget, og da skal det flagges der. Det blir trist om det ikke blir hengt opp flagg der på nasjonaldagen, sier Skuggedal avslutningsvis.