Salangen-Nyheter

Infomøte om Senterungdommen.

Flere var interessert

Sandra Borch og Jonas Bertelsen Johnsen holdt informasjonsmøte om Senterungdommen i Salangen i går, sammen med interesserte ungdommer. FOTO: GRY MALIN MYRLAND

SJØVEGAN: Torsdag kveld hadde Sandra Borch, leder i Senter-ungdommen og fylkesleder Jonas Bertelsen Johnsen invitert til informasjonsmøte om Senterungdommen, for intereserte ungdommer i Salangen. Men det kom bare seks ungdommer.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Senterungdommen har det siste året gjort det bra i Troms, og nå håper de på å få startet et nytt ungdomslag i Salangen også. Og på gårdagens informasjonsmøte på Herredshuset på Sjøvegan dukket det opp seks ungdommer. På møtet var det sagt at flere var interessert i Senterungdommen, men at de ikke hadde tid til å stille på møtet torsdag.

Medlemmer

Sandra Borch fortalte litt om Senterungdommen og deres mål og visjoner. De fortalte litt om veksten i partiet og at de tar ungdommer på alvor!. - Derfor er det viktig at vi tar vare på ungdommen og engasjerer dem til å være med å bygge fremtiden, sa Borch. Hun var klar på at de bygger sakte for å hele tiden ta godt vare på de ungdommene som de har, og får med. På den måten skal de bygge et sterkt fylkeslag - også i Troms.

Større

Sandra fortalte også litt om historien til partiet og at de, sammen med ungdomslaget til KRF var de to første ungdomspartiene i Norge. Og de startet opp i 1948. Hun fortalte også at de ofte blir sett på som et "bondeparti", men at de er så mye mer. - Vi er et sentrumsparti som tar det beste fra begge sidene og gjør det til vår egen politikk, sa Sandra Borch på møtet. Jonas fortalte deretter litt fra Troms Senterparti og hva de vil i fremtiden jobbe med.

Politikk

Det ble også tid til litt spørsmål og svar om politikk. Det ble raskt klart at ungdommen var veldig opptatt av å beholde Sjøvegan videregående skole, og det er også noe Senterpartiet sentralt er opptatt av. En annen ting som de også jobber med er å få sertifikatopplæringen inn i skolen som et eget valgfag. Per i dag er det 149 ungdommer som er registrert i Senterungdommen i Troms, og nå jobber de for å få flere medlemmer. I går torsdag var de her i Salangen, og i dag fredag skal de til Harstad for å få startet et eget ungdomslag der.