Salangen-Nyheter

Folk vil flytte til Lavangen:

Flere vil bo i Lavangen

På bildet: Rådmann i Lavangen, Erling Hanssen merker at det er sterkt boligpress i kommunen. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Det har øket med henvendelser til Lavangen kommune fra personer og familier som ønsker å bosette seg i kommunen. Men det er fremdeles vanskelig og oppdrive bosteder.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Lavangen kommune har i den siste tiden merket et stort press i form av henvendelser fra familier som gjerne ønsker å finne seg boplass i bygda. Hittil har kommunen fått inn mange henvendelser om boliger. – Det er vanskelig å få tak i boliger i Lavangen nå for tiden. Det er mange hus her som står tomme, som enten blir brukt som ferieboliger eller ingenting. Vi har merket oss folk som ikke vil selge huset sitt, selv om det ikke blir brukt. Men vi har som målsettning og få solgt minst 10 hus til personer og familier, forteller rådmann i Lavangen, Erling Hansen til nettavisen.

Voksende prosjekt

Prosjektet ”Blest i Havlandet” som Lavangen er en del i, har som mål å skape engasjement og fornyet vekst på flere områder, og stabilisere innbyggertallet i kommunene Lavangen, Gratangen og Skånland. Prosjektet skal få flere personer og familier til å flytte til kommunene. – Det har ikke vært stor omsettning av hus i Lavangen. Det er akkurat dette ”Blest i Havlandet” er bygd opp for. Jeg håper at de som er interessert i å leie ut eller selge huset sitt i Lavangen, kan ta kontakt med kommunen, avslutter rådmann Hansen.