Salangen-Nyheter

225 elever søkt på skole:

- Flott så mange har søkt

Rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske er fornøyd med søketallet i år. FOTO: GURO BJØRNSUND

SJØVEGAN: Mandag 21.august er det oppstart av skolene i Salangen kommune, og rektor ved Sjøvegan videregående skole, Kjell Arne Giske gleder seg stort.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det er store forventninger til årets kull av elever i år, og det er også ekstra mange søkere til de linjene som finnes ved Sjøvegan videregående skole. Ett stort antall elever, flere enn tidligere år, har søkt plass her i Salangen kommune. Det er venteliste på påbygningsfag og de andre linjene er også fulle, og dette kan Kjell Arne Giske smile av. - Vi har rundt 225 søkere til videregående opplæring i år, sier rektoren til nettavisen. Store forventninger og optimisme er to ord som kommer frem når Giske snakker om det nye skoleåret. - Det er flott at så mange har søkt skoleplass her hos oss, sier han begeistret, og legger til at fremmedspråklige elever i grunnskolefag er også godt representert. - Det er fulle klasser også der, kommenterer Giske.

Stort antall elever

Det er til sammen 90 elever på vg1 i år, og det mener Giske er et strålende antall. 190 elever har søkt seg inn fra Troms-regionen, med størst antall fra Salangen som ligger på 88 elever. Fra Gratangen kommer det minste antallet med 12 elever. Deretter kommer det 41 elever fra Bardu kommune, Lavangen med 28 og Dyrøy med 21 elever. - Jeg er strålende fornøyd med det store antallet søkere til dette skoleåret, avslutter Kjell Arne Giske til nettavisen.