Salangen-Nyheter

Outpost på Sjøvegan:

Flytter butikk i bygget

På bildet: Arend og Els Van Den Brug står på trappa til den nye butikkdelen i meierigården på Sjøvegan. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Arend og Els Van Den Brug på butikken "Outpost" på Sjøvegan er nå i full gang med å flytte butikken til en annen plass i den gamle meierigården på Sjøvegan.

Salangen-Nyheter
Nye Salangen-Nyheter AS

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For over ett år siden kom den nederlanske familien Van Den Brug til Sjøvegan, og overtok den gamle meierigården etter Agnes og Kjell Svendsen som hadde drevet møbelforetning i lokalene i mange år. De gamle butikklokalene ble bygget om og brukt til spillokaler, kafe og utsalgssted for gavetips og kaffe. Men igjennom året har familien sett at lokalene har vært for store til butikkvirksomheten deres. Derfor er de i disse dager i full gang med å innrede en mindre butikk i meierigården som er koseligere og mer spesifisert mot det salangsværingene vil handle.

Mer kaffe og gaver

Els Van Den Brug har ansvaret for kaffesalget i butikken. Hun kan fortelle at salangsværingene er glade i kaffe i ulike sorter. - Det er mye kaffesalg hos oss. Ikke så mange som kommer innom for å ta med seg en varm kopp kaffe, men heller mer de som kjøper poser med kaffe og tar med seg hjem. Det er kjempeflott og derfor ønsker vi og legger mer tilrette for det i den nye butikkdelen vi jobber med nå, sier Els Van Den Brug til nettavisen. Arend legger til at det også blir salg av brettspill og slikt i butikken, men i en mindre avdeling.

Får stor leilighet

Familien er nå i full gang med å bygge om de gamle butikklokalene til leilighet for seg selv. - Det blir en 270 kvadrat stor leilighet vi får her, med skikkelig stue og kjøkken og flere soverom og bad naturligvis, sier Arend Van Den Brug fornøyd. De ønsker og bruke hele 2.etasje på bygget til utleie til studenter i Salangen i fremtiden. - De nye butikklokalene vi jobber med nå blir på rundt 65 kvadrat. Vi åpner dørene igjen på førstkommende lørdag. Da har vi fått på plass gulvbelegget og butikkhyllene. Så alle er velkommen i den nye butikkdelen på venstre side av bygget, sier Els og Arend Van Den Brug til nettavisen før de jobber iherdig videre.